Галена е осмият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2018

JunonaEra

Галена е осмият номиниран за Фолк идол 2018, чието име разкриваме. Певицата получи безрезервната подкрепа на меломаните!

В продължение на 20 дни читателите на Signal.bg номинираха фолк изпълнителите, а сега научавате кои достигат до финалния етап. Имената обявяваме в произволен ред, а не според броя гласовете и мястото, което заемат в Топ 10.

Музикалните проекти на Галена през 2018-а година продължават хитовата линия на певицата, която вече се превърна в еталон за креативност и не спира да изненадва с иновативни решения. Силни песни, впечатляващи видеоклипаве и висок стил във всяко едно отношение.

В края на февруари Галена стана част от грандиозно балканско парти в зала „Арена Армеец“ по повод 25-ия рожден ден на радио „Веселина“, в което участваха още Цветелина Янева, Азис, CECA и Пеги Зина.

Само няколко месеца след турнето си в Америка, фолк звездата отново получи покана за музикален тур в САЩ. В началото на месец май хитовата изпълнителка прекоси Океана за няколко концерта пред българската общност. Изключителен интерес и вълнение за всички присъстващи предизвика гостуването на певицата, която и този път не остави съмнение, че е един от лидерите в българския музикален живот.

В началото на май Галена промотира и новия си хит #ДайМиЛюбов, по музика и аранжимент на Даниел Ганев и текст – Мариета Ангелова. Режисьор на лентата – Георги Манов.

През юли изпълнителката направи колаборация с Тони Стораро. Парчето „Шефката“, кавър на хит на албанския композитор и изпълнител Флори Мумайези, бързо стигна до феновете, които харесват кръшните ритми. Видеоклипът излезе месец по-късно.

В средата на юли дойде и друг дует, очакван с огромно нетърпение от меломаните. Галена и Цветелина Янева представиха „Маракеш“, по музика и аранжимент на Costi Ionita/ Кости Йонита. Текстът е дело на Мариета Ангелова. Режисурата и сценарият на видеоклипа са поверени на Николай Нанков и Добромир Киряков. Оператор на лентата е Радослав Гочев. Певиците отново доказаха, че са един от най-успешните музикални тандеми в българската музика. След тоталният успех на “Пей сърце“ през лятото на 2016 г., „Макареш“ също се превърна в лидер сред хитовете като записа шест победи в „50-те Най…“.

В края на септември Галена взе участие в проекта на Магда „Няма Не“, по музика и аранжимент на Деян Асенов, текстът – Лора Димитрова. Режисьор на видеоклипа е Николай Скерлев.

На 8 ноември излезе проектът „Феноменален“, по музика и аранжимент на Даниел Ганев. Текстът е на Анастасия Мавродиева. Режисьор на видеоклипа е Алексей Фигуров, а сценарист – Ана Фигурова. За броени часове стана ясно, че с „Феноменален“ певицата затвърждава звездния си статут като отново предизвика буря от емоции. До края на годината песента записа 5 поредни победи в „50-те Най…“.

През ноември Галена отново посети Америка. Този път тя бе на Церемонията по връчването на Big Apple Music Awards. Българската певица бе номинирана за “Best Balkan Artist” за своите постижения в музикалната индустрия през 2018 година, откъдето се върна със статуетка.

Галена отново предизвика вълна от коментари с поредното си излизане на голямата сцена. Тя бе една от най-очакваните и аплодирани звезди в концерта „17 години телевизия „Планета“ на 4 декември. „Шоуто й е в кръвта!“ – това бяха първите отзиви, които можеха да се чуят за появата на Галена в годишния концерт на музикалната медия. С впечатляващ мини спектакъл хитовата изпълнителка представи микс от #ДайМиЛюбов, “Феноменален”. За изпълнението на “Шефката” на сцената в „Арена Армеец“ при нея се качи и Тони Стораро. Последва втори дует –  този път до Галена излезе Цветелина Янева. “Маракеш” звуча за първи път на голяма сцена специално за празника на “Планета”.

10 дни по-късно тя отново излезе на сцената на „Арена Армеец“. Този път като специален гост-изпълнител в юбилейния концерт на  Миле Китич. Двамата изненадаха меломаните с дует на сръбски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!