TITA: Исках да покажа една страна от себе си, която хората не познават

TITA е в звездния отбор на новия сезон на „Като две капки вода“ и събира овациите на публиката. Тя спечели първия лайв с образа на Кристина Агилера. Признава, че й е приятно да влиза в образа на други изпълнители.

Като две капки вода: Тита като Christina Aguilera

„Обичам да имитирам други хора. Когато се събираме с приятели, го правя непрекъснато с тях. Когато продуцентите ми от Адаманд ми казаха, че имаме покана за участие в шоуто „Като две капки вода“, много се зарадвах и веднага приех. Бях сигурна, че ще се забавлявам много и исках да покажа една страна от себе си, която хората не познават. Разбира се, няма как да не ме радва, че първите ми образи бяха сполучливи и това ме мотивира за следващите“ – казва тя в интервю за „Труд“.

Като две капки вода: Tita като Joe Lynn Turner от Rainbow

Талантливата TITA вече се превъплъти в образа на поп дива и рокаджия, а сега предстои да я видим като естрадната легенда Паша Христова. За подготовката си за новото превъплъщение и за разтърсващата житейска история на певицата, в чийто образ ще се потопи, младата звезда разказва с плам.

„Опитвам се да вникна в самия изпълнител, който имитирам – да се потопя във времето, в което е живял, да разбера емоциите, които са го вдъхновили, за да напише или изпълни конкретната песен. Искам да се абстрахирам изцяло от себе си като изпълнител – да изчистя и най-малкия детайл от собственото си поведение. Освен това, разбира се, се стремя да уловя най-характерните жестове и движения, които ги отличават от всички други изпълнители от съответната ера. При Паша Христова например дълбоко ме впечатли и трогна драматичната й съдба. На 25 години тя е била надеждата и мечтата на българската естрада в началото на 70-те години. Била е спечелила не само сърцата на цяла България, но и едни от най-големите музикални конкурси в социалистическия свят. Качвайки се в самолета във фаталната вечер преди Коледа, навръх рождения ден на любимата й приятелка Мария Нейкова, тя е трябвало да седи именно до нея в задната част на самолета и само минути преди излитането е разменила местата си с друг музикант, за да седне на първи ред. След катастрофата хората от задната част на самолета – Мария Нейкова, Борис Годжунов, Янка Рупкина и други оцеляват, а Паша Христова умира. Оказва се, че едно спонтанно решение предвещава фатално съдбата й. Песента, която ще изпълня – „Повей, ветре“ навява тази тъга, но същевременно носи и надеждата, че любовта може да разпилее всяка болка“ – споделя тя.

Като две капки вода: TITA като The Weather Girls (Martha Wash)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!