Галин

Галин е най-самобитната звезда от младото поколение изпълнители в музикална компания „Пайнер“. Гласът му е широкодиапазонен, специфичен тенор с уникална бленда. Определенията за него варират от „момчето със сърце“ до „лошото момче на попфолка“.

Галин Петров Гочев е роден на 12 март в град Добрич в музикантско семейство, като наследява музикалния талант от баща си и дядо си, които са народни музиканти. Завършва средно музикално училище с профил ударни инструменти. Свири на пиано, ударни инструменти и ксилофон.

Професионалната му кариера стартира от дуета с Гергана „Първичен инстинкт“, който се превръща в един от хитовете на лято 2011 година. С времето успява да наложи свой собствен музикален стил, като съчетава в песните си изпяване и рапиране, а към обичайното попфолк звучене прибавя елементи на рап, R&B, рок и пр. Освен отличен изпълнител, Галин е и автор на текста и музиката на голяма част от своите песни: „Един на брой“, „Кажи ми да“, „Случи се“, „Вкусът остава“,а на други е съавтор: „Все напред“, „Само за минута“, „С мене да вървиш“ и други. Галин е и един от най-желаните изпълнители за съвместна работа, като има общи проекти с: Гергана, Кристиана, Камелия, Джена, Яница, Крисия D, Борис Дали, Валя и др.
Награди

2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Най-прогресиращ изпълнител
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Оригинално присъствие на клубна сцена
2014 – Награди на фолк клуб „Revue“ – Прогрес на 2014 година
2014 – Награди на „Cotton club“ – Певец на годината
Концерти зад граница

Испания, Македония, Белгия, Холандия, Великобритания
Мегаизяви

През лятото на 2014 г. Галин е един от най-горещо аплодираните изпълнители на националното турне на „Пайнер“
Хитове

„Първичен инстинкт”/с Гергана/, „Случи се”, „Вкусът остава”/с Гергана/, „Няма да боли”, „Момче без сърце”, „Колко много”/с Кристиана/, „Все напред”, „Между нас”/с Ани Хоанг и Кристиана/, „Само за минута”/с Камелия/, „С мене да вървиш”/feat. Джена/, „Сменям ти адреса”, „Роклята ти пада”/feat. Яница/, „Един на брой”

Новини

Видео

Галерия