Анелия

Анелия е звезда, която има зад гърба си 14-годишна успешна кариера. И до днес тя е едно от най-популярните имена в съвременната българска музика. Притежава характерен стил и уникално присъствие на сцената. С широк диапазон и богати музикантски умения, певицата не се ограничава жанрово в изявите си. Изпълнява еднакво добре и поп, и попфолк, и фолклор, и по-модерни, и по-ориенталски ритми.
Издадени албуми

Анелия има издадени 8 самостоятелни албума, които са разпродадени в над 300 000 копия.
2002 – „Погледни ме в очите“
2004 – „Не поглеждай назад“
2005 – „Всичко води към теб“
2006 – „Пепел от рози“
2008 – „Единствен ти“
2010 – „Добрата, лошата“
2011 – „Игри за напреднали“
2013 – „Анелия – 10 години на сцената“ DVD
Награди

Анелия е сред българските изпълнители, които са спечелили най-много и едни от най-престижните награди за музика, красота и стил. Кариерата й тръгва главоломно с тоталния хит „Погледни ме в очите“ през 2002 година. Последователно става носител на наградата „Откритие на годината“ на сп. „Нов фолк“, Първа награда на публиката на фестивала „Тракия фолк 2003“ с песента „Обичай ме“, „Най-красивата личност на България за 2004 година“, присъдена от списание „Кой“. „Не поглеждай назад“ е обявен за албум на годината на Третите годишни награди на ТВ „Планета“ и на Седмите годишни награди на сп. „Нов фолк“. Пилотният сингъл от третия албум на певицата „Всичко води към теб“ е обявен за хит на лято 2005 г. Награда на генералния спонсор на Петите годишни награди на ТВ „Планета“ за 2006 г.
2007 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Дуетна песен /с Миро/
2007 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Видеоклип на годината
2007 – Годишни награди на „Нов фолк“ – Дует на годината
2008 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Награда за особени постижения на музикална сцена
2008 – Годишни награди на „Нов фолк“ – Албум на годината
2008 – Награди на списание Grazia – Жена на годината в категория сцена-музика
2009 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Поп хит
2009 – Годишни награди на сп. „Нов фолк“ – Дуетна песен на годината
2010 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Хит на лятото – „4 секунди“
2010 – Годишни награди на сп. „Нов фолк“ – Албум на годината
2010 – Годишни награди на сп. „Нов фолк“ – Награда за вокално майсторство
2011 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Хит на лятото „Проба-грешка“
2011 – Годишни награди на сп. „Нов фолк“ – Песен на годината „Проба-грешка“
2012 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Дуетна песен на годината – „Не исках да те нараня“
2012 – Годишни награди на сп. „Нов фолк“ – Изпълнител на годината
2012 – Награди на Академията за мода – БГ Мода икона
2013 – Награда на радио „Веселина“ за най-излъчван хит
2013 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Музикален идол на годината
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Оригинално присъствие на концертната сцена
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Албум на годината „Феноменална“
2015 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Специална награда на радио Веселина за „Генерал“
2015 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Песен на годината „Генерал“
2016 – Грамота за принос в развитието на културното сътрудничество с Националната гвардейска част по случай 137-годишнината от създаването на българската гвардия
Мегаизяви

Певицата е реализирала три самостоятелни концерта на живо с бенд , турне в САЩ и Канада и е участвала в най-големите концертни изяви в страната.
Тя е една от малкото избрани да направи MAD Secret Concert в София, по време на който разтърси зрителите с уникални лайв изпълнения на някои от най-големите хитове от 90-те години до днес в съвременни аранжименти: „Frozen“ на Madonna, „Listen to your heart“ на Roxette, „Overload“ на Sugababes, „Say it Right“ на Nelly Furtado, „Liberian girl“ на Michael Jackson и „No more drama“ на Mary J Blidge. Анелия представи невероятен дует с Нора Караиванова от Music Idol 2 („I’m Outta Love“ на Anastacia), дует с българо-австрийския хип-хопър, продуцент и режисьор Leon („Ready Or Not“ на Fugees), а за финал – уникална съвременна версия на фолклорната песен „Не казвай любе лека нощ“ с участието на електронната формация Bulgaro. През 2012 г. Анелия отбелязва 10 години на сцена с двучасово шоу на живо с бенд в една от емблематичните концерти зали на България в НДК. Певицата изпя всички свои хитове през годините с нов аранжимент и обра овациите на почитатели, музиканти, журналисти и продуценти. Концерт-спектакълът е отразен от всички национални телевизии и водещи медии в страната. През 2014 г. звездата на „Пайнер“ прави концерт-промоция на най-новия си албум, озаглавен „Феноменална“. Тя представи всички песни от албума, както и най-големите си хитове през годините на живо с бенд в една от най-популярните български концертни зали. Спектакълът е излъчен от няколко национални и музикални телевизии и дълго време е една от най-коментираните теми в популярни медии. Анелия е една от първите български изпълнителки със самостоятелно турне в САЩ и Канада. В продължение на един месец певицата има изяви във Вашингтон, Ню Йорк, Атлантик сити, Торонто, Чикаго и други. Интересното е, че феновете й препълват местата, където има участия, а намирането на билети става изключително трудно, заради огромния интерес. Всяко представление продължава 3 часа, в които талантливата българка изпълнявала народни песни, световни хитове и попфолк песните си. Анелия е сред основните звезди и на всички летни турнета на телевизия „Планета“.
Концерти зад граница

САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Франция, Холяндия, Македония, Гърция, Кипър и др.
Хитове

„Погледни ме в очите“, „Само тази нощ“, „Само мене нямаш“, „Искам те“, „Една минута“, „Две тела“, „Не поглеждай назад“, „Обичай ме“, „Не знаеш“, „Всичко води към теб“, „Как предаде любовта“, „Не спирай“, „Пепел от рози“, „Ден без теб“, „Само за миг“. „Продължавам“, „Не ме принуждавай“, „Завинаги“ (дует с Миро) „Добрата, лошата“, „Забранявам си“, „Раздялата“, „Така ме кефиш“, „Проба – грешка“, „Сложно-невъзможно“, „Игри за напреднали“, „Яко ми действаш“, „Да ти викна ли такси“, „Виж ме сега“, „Не исках да те нараня“, „Аз и ти“, „Искам те, полудявам“, „Няма да съм друга“ (дует с Преслава), „Предадох те“, „Феноменална“, „Твоя съм“, „Изведнъж/Ksafnika“ (дует с Giorgos Giasemis), „Не мога да губя“, „Генерал“, „Сърцето ще плати“ (дует с Илиян), „Аз съм дяволът“, „Гот ми е“, „В моя ум“ (дует с Danny Levan), „Моят мъж“ (съвместно с орк. „Кристали“).

Новини

Видео

Галерия