Monoir: България е пълна с таланти, скоро ще имате европейска звезда

Крис Трейс – Monoir  добива популярност в България с хита “The Violin Song”. Песента с фолклорен мотив е от албума „Втора песен за из пътя“ на композитора Николай Кауфман и е в изпълнение на хор „Мистерията на българските гласове“. Парчето оглавява официалната еърплей класация у нас за осем поредни седмици през 2016г., класира се на 6-та позиция в годишния чарт и заема челното място в класацията на Shazam в Румъния, България, Турция, Гърция, Кипър, Украйна и други.

25-годишният хитмейкър има свой собствен продуцентски лейбъл „Thrase Music“ с над 500 000 абоната в канала му в YouTube. През последната една година прави още няколко проекта за български изпълнители, които стигат върховете на класациите. С Дара – „My Time“, за Михаела Маринова пише „Tiempo“, а за победитлеиките в X Factor – 4Magic, създава тоталния хит „Together (Вечерай, Радо)“ и „Колко ми липсваш“. Най-актуалните му парчета са „Да не спим“ за Йоана и дебютното парче на дъщерята на Саня Армутлиева – Алма – „Perfect“, което в момента е номер 1 в чарта на Профон.

Супер успешният румънски продуцент Monoir отново е у нас и пише бъдещите хитове на младите поп надежди, между които Дара и Йоана.

„Тук съм за музикална сесия и за по-малко от 48 часа имам готови два трака, с Дара и Йоана, които нямат нищо общо с познатото им до момента звучене. Лично аз исках да чуя една по-добра Дара, защото знам, че тя може много повече. Ще ви кажа само, че в новия ни проект готината хулиганка в нея замлъква. Енергията е все така силна, но женствеността е над всичко, когато говорим за вокали. С Йоана също направихме трак, който влиза под кожата и те кара да танцуваш“ – споделя той пред „Монитор“.

През последните години се утвърди като един от уважаваните хит мейкъри в България, който умело съчетава българския фолклор в денс парчета.

„Фолклорът ви е изключително красив, и всъщност е това, което ви прави уникални и разпознаваеми във всяка точка на света. Атмосферата е магична, пренася те в друго измерение. Аз съм пристрастен към меланхоличните гласове. Не тъжните, които звучат депресиращо, а тези, красиво меланхоличните, носещите мъдрост в тях. И точно тази меланхолия пасва перфектно на денс бийтовете“ – подчертава композиторът.

Има поглед върху българската музикална сцена и коментира как се разви тя през годините и какъв е потенциалът да се създаде артист с международен успех, както се случи в Румъния.

„България е пълна с талантливи артисти и е въпрос на време един от тях да стане глобално явление. Виж Дуа Липа, която е Албанка, или сънародничката й Ера Истрефи, която дори не си прави труда да пее на английски, а записа песента за Световното по футбол с Уил Смит… Съвсем скоро ще имате европейска звезда, независимо дали ще е Дара, Алма, или някой друг. Говоря за артистите на „Вирджиния рекърдс“, защото работим заедно и виждам само лица с ярки характери и свежа енергия, от която музикалната индустрия зад граница има нужда“ – заявява Monoir.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!