Katerine Duska ще представи Гърция на Евровизия / ВИДЕО

Katerine Duska ще представи Гърция на песенния конкурс Евровизия 2019 г. в Тел Авив. На конкурсната сцена тя ще се изяви с песента “Better Love”. Нейни автори и композитори са самата Katerine, Leon of Athens и Dave Sneddon, а музикален продуцент на проекта е Phil Cook.

Katerine Duska е от канадско-гръцки произход. Тя е талантлива певица и автор на песни и понастоящем твори и се развива в Атина, Гърция.
Музикалният й стил може да се определи като среща на инди-поп музиката със соул влиянието и звученето й напомня стила на Amy Winehouse.
Katerine Duska изгрява на музикалната сцена през 2013 г. с хит сингъла си “One in a Million” и кавър версията си на песента на Arctic Monkeys – ““Do I Wanna Know”.

Дебютният й албум “EMBODIMENT” излиза през 2015 г. от Minos-EMI/Universal. От тогава тя се изявява на престижни сцени в Атина (Megaron-Athens Concert Hall, Technopolis & the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center) и редица европейски страни. Позната е от участията си в престижни фестивали в Гърция, сред които Rockwave Festival с участието и на Craig Walker (основател на бандата Archive) и Meteora Music Festival & Resistance Festival с участието на певицата Yasmine Hamdan.

През септември 2017 г. Katerine Duska е сред 300 артисти, които вземат участие в международния фестивал “Give a Home” в подкрепа на бежанците по цял свят.

През 2016 г. тя е подгряващ артист на концертa на популярната певица LP в Атина, както и на концерт на гръцката банда Imam Baildi в зала O2 Academy Islington в Лондон. Тя е известна и с колаборациите си с британския изпълнител Tom Baxter. Песента на Katerine Duska – “Fire Away” – е включена в официалната годишна кампания на Nescafe Gold Канада.

Към днешна дата Katerine Duska е артист на звукозаписната компания Minos-EMI, част от семейството на Universal Music Group, чиито лицензиант за България е Анимато Мюзик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!