Какво му липсва на поп-фолкът /дискусия/

Модератор: Mod

m1i2t3k4o5
***
***
Мнения: 420
Регистриран: 14 мар 2017 19:01
Любима певица: Лорена
Любим певец: Константин

Re: Какво му липсва на поп-фолкът /дискусия/

Мнение от m1i2t3k4o5 » 13 авг 2018 23:59

Доста неща му липсват на поп-фолка в днешно време.
Първо - Главно този жанр се измести в нощните клубове. Повечето изпълнители имат участия само там. Много малко са другите местата, като концертни сцени и други, на които могат да се чуят поп-фолк изпълнители.
Второ - Налагат се масово в песните поп, рап и R'n'B елементи, а не се залага на мелодичността на една песен. Хубаво е, че се правят различни песни, но не и когато 90% от изпълнителите правят точно такива. Именно тук, певците казват, че това е пазара и това е нещото, което почитателите искат да слушат. Да, до известна степен е така. Тъй като те имат участия в нощните клубове, а за да ги пускат там, песните трябва да са с бърз ритъм и определено звучене. Но повечето почитатели на този жанр искат мелодични песни със смислени текстове и именно те се превръщат в хитове (Например: Анелия - "Дай ми още", Галена - "Moro mou", Преслава - "Не се изтриваш", Лорена - "#Нищо", Яница - "Изкушение" и др.).
Трето - Работата само с 2/3 композитори, които започват да уеднаквяват изпълнителите. Повечето изпълнители като видят, че един композитор направи песен, която се превърне в хит, веднага отиват при него и те. Така преди 4-5 години беше например с Оцко. Сега същото се получава и с Даниел Ганев. Да, направи доста хитове в последните 2 години, но мисля, че работата само с един композитор изхабява.
Четвърто - Основният и главен проблем от доста време - липсата на пеене на живо по клубни участия и концерти и това вече до болка омръзнало звучене на плейбека. Да, може би в някои заведения наистина няма възможност за живо изпълнение, но смятам, че те са изключително малко. Няма как в заведенията в големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, които са оборудвани с изключително скъпа техника да няма как да се пее на живо и след като има изпълнители, които го правят значи няма такъв проблем. (Пример затова е Галена. Над 90% от нейните участия минават с пеене на живо.) Значи след като един може, могат и другите. Или проблема не е в озвучаването, а в самите изпълнители.
… И още доста неща, които могат да бъдат определени като проблеми или липси за поп-фолка, от които той главно губи.

Потребителски аватар
Rickardo_Martinez
*
*
Мнения: 11
Регистриран: 12 авг 2018 17:51

Re: Какво му липсва на поп-фолкът /дискусия/

Мнение от Rickardo_Martinez » 31 авг 2018 12:15

Креативност и въображение.

nikolai9280
*
*
Мнения: 1
Регистриран: 23 апр 2019 20:06

Re: Какво му липсва на поп-фолкът /дискусия/

Мнение от nikolai9280 » 23 апр 2019 20:09

На мен ми липсва времето когато се правеха разнообразни песни в преиода 2002-2007, като и издаването на албуми годишно и заснемането на ТВ програми когато преди години Планета правиха.

AvalonI
*
*
Мнения: 1
Регистриран: 03 авг 2019 16:23
Контакти:

Re: Какво му липсва на поп-фолкът /дискусия/

Мнение от AvalonI » 03 авг 2019 16:32

Липсва му класа каквато имаше преди години...сега всичко е едно и също и още много време няма да изкара така :cry:

Отговори

Върни се в “Дискусии”