Мнение
от GaLiioo » 09 сеп 2013 00:30
Азис: DJ-те са най-големите манипулатори по налагането на хитове
Азис, който винаги съумява да се нареди сред актуалните имена във фолк жанра, споделя, че без ротация по клубовете и директната намеса на DJ-те хит не може да стане.
"На моите песни им трябват между два и три месеца да бъдат наложени от всички диджеи. Те са най-големите манипулатори по налагането на хитове. Остави класации, остави харесвания във facebook. Нищо не е по-силно от DJ-я в дискотеката. Нарочили са ме за парти човек, който вдига хората от масите. Може би така и ще бъде. Това е най-хубавото, което може да се случи на един изпълнител. Иначе няма смисъл да работиш, ако пееш и никой не те чува. Какво от това, ако имаш хубави песни, но не са хитове. Или пък снимаш готини клипове" - казва изпълнителят пред bgdnes.bg.
По въпроса за участията си през тази година, Краля на фолка отчита, че са по-малко, защото самият той не приемал ангажименти.
"2013-а беше най-спокойната за мен. Приемах работа само от най-близките си хора, собственици на дискотеки. Те не са много, двама-трима души. Отхвърлял съм всеки ангажимент, без значение от парите, които са предлагали хората. Реших да се отдръпна. Искам почивка. Не искам да работя. Не искам да ходя по участия. Не искам да спя в колата си. Не искам да спя по хотели, които не ми харесват. Не искам, не искам, не искам" - заяви той.
Певецът в момента подготвя новите си проекти, с които ще провокира меломаните в следващите месеци. Любопитнотто е, че този път звездата съсредоточава вниманието си извън границите на страната ни.
"Работя върху свои проекти, които не са насочени за България. Не мисля, че мога да смесвам и двете неща едновременно. Да тичам тук по кръчмите и да работя за нещата извън граница - няма как да стане. Затова реших, че е по-добре да си мисля за чужбина. А през това време си пуснах новата песен "Ти ме размаза", която в момента се налага. Направих го в точния момент, за да може да се върти цяла есен по дискотеките" - обясни изпълнителят.
На този етап той не издава повече подробности около новите си идеи, но уточнява: "Още не искам да разкривам. Нещата са много сурови, но на мен много ми харесват. Бавно, но славно. Предпочитам да работя в чужбина. Аз съм го започнал вече. Една година вече почти никой не ме е виждал. Само на 2-3 места съм пял, и то само ако съм в някакво страхотно настроение. Мисля, че липсата ми вече се вижда. Просто искам промяна. По-добре платено да е. Дай да си говорим истината. И тук да ми плащат толкова, колкото искам, ще си налягам парцалите и няма да искам да мръдна. Няма да хукна да обикалям хиляди километри. Просто да дават повече пари".
На въпрос дали отесня или обедня България за него, Азис отговаря така: "Просто обедня. Собствениците на заведения нямат възможност да поемат моя хонорар. Това е единствената и най-важна причина. А аз от хонорара си, който не бих оповестил, не свалям. Не мога да си представя как преживяват другите изпълнители и артисти, защото взимат по половината и по-малко от моя хонорар. Това е кошмар, в който живеят. Но аз не се виждам с абсолютно никой от тях. Моята среда е съвсем друга. Аз общувам само с близки приятели".
- Или си играч, или си наигран