Липсата на Оцко

Отговори
cymbalta
*
*
Мнения: 2
Регистриран: 09 окт 2016 10:08

Липсата на Оцко

Мнение от cymbalta » 09 окт 2016 10:13

Здравейте, усещате ли липсата на Оцко в Пайнер? На мен лично много от песните му ми харесваха. Модерен ритъм, клубно звучене, нестандартно до тогава. Има свой собствен, ясно изразен почерк - да, но не смятам, че песните му са били еднакви. А и трябва да признаем, че той направи едно от най-големите хитове през 2015 г. (а и преди това) - Твойте думи, Да сме квит, Вземай задължително, Върнах ти го и др. Едни от емблематичните песни за "модерния" поп фолк (Докрай, Няма да съм аз, Лоша) да негови. Смятам, че е оставил траен отпечатък. И ми липсва. Усеща се, че песните, които излязоха през пролетта и лятото, не са такива хитове (като изключим Пей, сърце, която е негов аранжимент). Вие как мислите?

alisali1234
****
****
Мнения: 790
Регистриран: 10 апр 2015 15:50

Re: Липсата на Оцко

Мнение от alisali1234 » 09 окт 2016 23:39

Оцко остави много трайна диря в Ара, остави такава и в Пайнер, може би колкото и Токича - абсолютни хитове, обичани песни, останали емблеми и до днес. Почти всяко име е имало негови хитове - Соня, Татяна, Ивена и т.н., все имена, които ако не беше стила на Оцко нямаше да видят хит дълго време (и нямаха, след него отново нямат).
Оцко има силно подчертан почерк, но е и еднакви песни. А и в крайна сметка не може като си поръчаш вафла, да ти дадат ориз. Като отиде певицата и каже "искам копие на / Не си ти/ " , той какво да каже? Той продава музика, тя я купува. Какво да направи, който не му е искал копие на известен хит, не му е правил. "Точно никога" или "Лоша", или пък "Дай ми" на какво са копия, певиците са искали оригинални песни - получили са ги. Това, че някой отива с идеята да прави копие на тотален хит е негов проблем.
Самата Димана си призна в "Автограф" как е отишла при Оцко и казала, че иска същото, като на Татяна , дори заглавието, текста, после и клипа - абе направо е искала същото нещо 1:1. И го направи. Кой на кого е виновен. Но тя поне си признава, а и направи добро копие, не отричам.

Потребителски аватар
Supremor
Respect
Respect
Мнения: 37893
Регистриран: 02 апр 2010 17:22
Любим певец: Илиян,Галин
Компания: Payner, Ара

Re: Липсата на Оцко

Мнение от Supremor » 10 окт 2016 08:46

И аз съм напълно съгласен с коментара преди моя.Докато беше в Ара мюзик, Оцко беше несравним просто,нищо че почти всяка втора негова песен си приличаше с предната,или най-малкото имаше почти същото звучене...Той твореше за почти всичките певици и певци там,достатъчно е да споменем само Емануела,Алисия, Джордан,Крум,Джина Стоева, че и за Теодора имаше 2 песни май,едната невероятната "Два през нощта". :wink: Да,за Диапазон, освен на Теодора,друга песен май не е правил,преди в 2011г. да се измести в Пайнер, откъдето дойдоха Докрай, Лоша, после Той не спира да е мой, да речем, Правена съм за ръцете ти, и т.н. Но Ара по това време,допреди 6 години точно, бяха на едно добро ниво тогава с Оцко...Негова е и Буба лази на Крум с Дебора и Кристиана, че и другата там,Танци манци... :wink:
Ами така се случи сега, човека реши да остави и Пайнер и да си създаде своя компания, и в частност и телевизия-Hit mix channel. Кво да се прави, взел е решение, така постъпил.Да, сега песните му може да не са същите големи хитове, но пък продължава да твори и толкова-не може да има само силни периоди откъм песни и композиции,нали... Предвид, че компанията му е нова и по-специално изпълнителите, пеещи в нея(не казвам, че са некадърни), но така е сега...И примерът с Точно никога и Дай ми е много точен,така е, напълно съм съгласен, първата даже може да я сметнеш за гръцко парче в началото, докато не провериш на кого е всъщност(поне според мен)...И да,стила на Оцко не може да бъде сбъркан с на ничий друг, нито с на Кости, нито с на Флори да речем, Кастрати, Ави или който и да било-което пък го прави самия него, както и всеки друг композитор уникален, не мислите ли!... :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение

z_o_
******
******
Мнения: 5896
Регистриран: 11 авг 2013 15:50
Skype: Geri Miteva
Любима певица: Галена, Емануела, Яница и др.
Любим певец: Фики, Галин и др.
Компания: Пайнер, Ара, Хит Микс
Местоположение: Варна

Re: Липсата на Оцко

Мнение от z_o_ » 10 окт 2016 10:21

Ами какво да кажа липсата му в Пайнер си личи. Но все пак той е професионалист и реши да направи музикална компания и телевизия няма лошо, но песните му тази година не са никакви хитове (с изключение на Пей сърце въпреки, че е с негов аранжимент и Все ми е тая). Има още много, за да докаже, че професионалист и като продуцент, за да ръководи музикална компания. Само времето ще покаже.

Отговори

Върни се в “Payner Music”