Equinox: България имаше един от най-стойностните музикални проекти на Евровизия 2018

Equinox се завръща в България, часове след големия финал на „Евровизия”2018

Българските представители гостуват в сутрешния блок „Денят започва” утре

Довечера група Equinox се завръща в България, часове след големия финал на Евровизия 2018. 63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелено от израелската песен „Toy” в изпълнение на Нета Барзилай, която ще заведе Евровизия в Израел следващата година.

България се класира на 14 място, спечелвайки любовта на публиката, както и две специални отличия – композиторската награда „Марсел Безансон“ за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на Equinox.

„Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Българската следа в конкурса продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти на „Евровизия” тази година. Благодарим на всички българи за подкрепата, на „Symphonix International” за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности” – заявиха изпълнителите от Equinox преди да отлетят от Лисабон.

„Благодарим на Жана, Владо, Георги, Трей и Джони, че защитиха достойно българската песен. При много силна конкуренция, те доказаха колко е важно да вярваш в музиката си и да не правиш компромиси. В екипа на БНТ сме щастливи, че те продължават заедно своето професионално развитие и сме сигурни, че публиката ще продължи да ги подкрепя” – каза продуцентът на българското участие в Евровизия Йоана Левиева – Сойър.

Утре Equinox и част от българската делегация в Евровизия ще бъдат специални гости на сутрешния блок на БНТ1 „Денят започва”, за да разкрит повече подробности за емоциите, останали скрити от телевизионните камери и бъдещето на групата.

Израел спечели Евровизия 2018, България – на 14-то място

5 коментара към “Equinox: България имаше един от най-стойностните музикални проекти на Евровизия 2018”

 • Истината каза:

  Затова ни осрамихте и дори не сте в десятката. Което досега не се беше случвало. Айде скрийте се вече.

 • Евгени каза:

  Песента ни беше адекватна в звученето си за този тип конкурс безспорно. Направихме две наистина силни години на Евровизия, но нека и не забравяме, че съвсем доскоро изобщо не стигахме дори до финал, така че изобщо не мисля че са ни „осрамили“.

  • Истината каза:

   Осрамиха ни и е факт. Тъпа песен и пак на английски. Абсурда продължава. Да не говорим, какви ни представят. Няма и един българин. Този тип конкурс е за мелодичен шлагер поне така беше преди, сега всичко се изроди брутално.

 • s каза:

  ne mislay che ni osramiha, no nerazbiram zashto pesenta beshe izpyata ot tezi 5timata, kideto nyama nito edin Bilgarin????????????????? kak taka tova ne stana skandal v Bulgaria????????

  • Истината каза:

   А ти големият българин пишеш маймунски и адски неграмотно. Не ти прилича да се правиш точно ти на патриот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!