Рок дамата на България с нов албум – „13“

Тринайсет – толкова години минаха от последния албум на Милена Славова. Това е и името на новия, а то отговаря на броя на песните вътре. Има и още една причина албумът на роклегендата да бъде наречен така – това е едно от любимите ѝ числа.

От няколко години Славова иска да издаде нов албум. Тя дори има тефтер, в който са всичките текстове за песните. Той обаче е откраднат, след като разбиват колата ѝ преди четири години.

Тогава, освен него, ѝ вземат портмонето и документите. Тях успява да възстанови, но не и написаното в тефтера. “Това ми беше най-важното. Тогава не можах да го издам, защото не си спомнях текстовете”, разказва певицата. Спомня си само откъси от тях. Песента “Моите ангели” например съществувала в откраднатия тефтер, но под различна форма. Нито римите, нито ритъмът ѝ днес обаче са същите, пише „24 часа“.

След кражбата, Милена започва отначало да подготвя “13”. Написва текстове на тринайсетте парчета, а музиката към тях на практика е кантото (мелодията, която следва гласа при изпяването на думите в песента – б.а.). В момента, в който става готов, тя го пуска. Това се случи преди няколко месеца. Успява да направи премиерата му с концерт в София, а сега предстои да го представи и в по-големите градове в България. Още не знае конкретни дати, тъй като в момента е в процес на преговори. За момента не мисли за следващ албум, защото е прекалено рано.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!