Ясни са звездите в One Love Tour 2018 - Signal.bg

Ясни са звездите в One Love Tour 2018

Огромния успех на One Love Tour 2017 задължава продуцентите да продължат

Фестивалът One Love Tour 2018 стартира на 16 юни в Скопие

One Love Tour 2018 ще радва публиката в България и в Македония. На конференцията по повод предстоящото турне маса бяха продуцентите от „Междинна станция“ – Андрей Арнаудов и Иван Христов, македонските им партньори от „Иноватива груп“ – Саня Николич- Маринкович и Марко Маринкович – Слаткаристика. Присъстваха и част от изпълнителите в One Love Tour 2018Васил Найденов, Владимир Ампов – Графа, Next Time и Димитър Господинов – участник от Фермата.

 

Пред журналисти от водещи медии в България и Македония пресконференцията стартира с официалния промо клип, в който гостите видяха кадри от турнето през 2017-а и какво предстои през тази година. Андрей Арнаудов сподели, че с общи усилия, точно преди една година се е сбъднала мечтата му за съвместен проект между България и Македония. Турнето, което създават в името на любовта към изкуството, към музиката, която има силата да обединява и събаря граници, дори и държавните.

One Love Tour 2017  премина през две държави, продължи 5 месеца, в 8 града и хиляди фенове се събраха, за да докажат, че няма нищо по-докосващо и по-въздействащо от нейно величество музиката. Чрез музиката на две съседни, близки страни, с много сходни езици, доказваха на всички, че любовта обединява! България и Македония пяха за първи път заедно в един ритъм и на един език, езикът на любовта.

Огромния успех, който постигна One Love Tour 2017,  задължава продуцентите да продължат, за да достигнат до колкото се може по-голяма аудитория от всички възрасти. Единодушно е взето решение да се разшири мащаба на турнето и тази година One Love Tour ще е фестивал. Ще е напълно безплатен и със свободен достъп. Дванадесет часова богата програма, включваща различни стилове музика, фолклор, детски театър и вокални групи, популярни изпълнители от двете държави, stand up комици и кулинарни презентации. Водени от идеята да възродят и запазят традициите, по време на фестивала, в градовете в България, ще бъде изградена „Улица на занаятите“.

На нея посетителите ще могат да се запознаят с древните ни и пъстри занаяти. Така ще запазим едно безценно наследство . Най-голямата атракция по време на One Love Tour 2018 е, че за първи път от старта на Фермата ще се даде възможност на хора извън телевизионния формат да видят арената на игрите. Ще се изгради истинска арена. Ще могат да премерят сили с част от участниците от Фермата, с публични личности, с телевизионни водещи и помежду си. Продуцентите на турнето благодариха на БТВ, че са приели идея им и заедно ще я реализират.

Гостуванията на One Love Tour в градовете, се реализират със съдействието на: Министерство на външните работи, Община Банско, Община София, Община Варна, Община Русе, Община Стара Загора, Община Скопие, Община Струмица, Община Кавадарци.

Фестивалът One Love Tour стартира на 16 юни в Скопие. На 30 юни е в София, на 21 юли – гр.Банско, 28 юли – гр.Варна, 11 август – гр.Струмица, 07 септември – гр.Кавадарци, 08 септември – гр.Русе и завършва на 05 октомври за празника на града в Стара Загора. Стартът на фестивала, на 16 юни в Скопие, е в рамките на събитията, част от Европредседателството на България и с партньорството на Министерство на външните работи, под егидата на посолството на България в Република Македония.

Ще се проведе в центъра на гр.Скопие и ще е най-голямото българо-македонско събитие със свободен вход. На откриването ще присъстват: Министър-председателят на Република Македония Зоран Заев и Външният министър на България – Екатерина Захариева, представители на Община Скопие, Министерство на културата на Република Македония и с пълната подкрепа на българския Премиер – Бойко Борисов. В Скопие, посетителите на фестивала ще видят и чуят изпълненията на Златно Славейче, Любойна, Фолтин, Сашко Коцев, ансамбъл Българе, Графа, Деси Добрева, Next Time и Слаткаристика.

Програмата в София на 30-ти юни в Южния парк стартира с вокална група Бон-Бон, продължава с Телефон 112. Във вечерния концерт ще вземат участие Next Time, Слаткаристика, Ъпсурт и Васил Найденов. За всеки град програмата ще е различна. Официален водещ на фестивала ще е Ники Станоев, а в градовете участие ще вземат Оратница, Павел и Венци Венц, Криско, Тита, Ъпсурт, Влатко Стефановски, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

1 коментар към “Ясни са звездите в One Love Tour 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!