Яница подготвя нова песен и музикален албум - Signal.bg

Яница подготвя нова песен и музикален албум

Яница цяла година е обмисляла дали да представи песен, в която да пее за своето име

Яница, която е популярна като попфолк изпълнител, има в репертоара си и много народни песни. Тези песни също се радват на голям успех. Точно за връзката на изпълнителката с българския фолклор е музикалният филм “Мома Яница“.

“Фолклорните песни правя с голяма любов и те имат специално място в моето сърце. Последните две, които записах и заснех – “Трите моми“ и “Мома Яница“ станаха много популярни. Харесват се и от малки и от големи, изпълняват ги мои колеги, самодейци, фолклорни състави. Мен ме прави щастлива фактът, че това са авторски фолклорни песни. По трудно е такава песен да изпееш, да се наложи и да стане популярна, по-лесно е да изпееш известна народна песен“ – категорична е звездата на „Пайнер“.

Яница разкрива, че цяла година след създаването на мелодията “Мома Яница“ е обмисляла дали да представи песен, в която да пее за своето име. Но в крайна сметка решението да изпее песента се е оказало правилното.

“В момента подготвям нова авторска фолклорна песен. Отново е на Димитър Милев. Хороводна е. Дано се хареса на моите почитатели. Мисля, че скоро ще бъде факт и първия ми фолклорен албум. Малко бавно подготвям всичко, но искам да си подбера много добре песните“ – споделя певицата пред Планета ТВ.

Българската народна музика присъства и по време на концертните изяви на певицата, както у нас, така и в чужбина.

“При свои участия често пея фолклор. По празници на градове, общини, в чужбина пък това е задължително и се гордея, че българите зад граница винаги искат народни мелодии. За мен беше изненадващо, че и на клубни участия са ми искали такива песни. Това много ме радва, защото въпреки, че харесва по-комерсиални парчета, младото поколение уважава и българския фолклор“ – допълва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!