Яница: Коя девойка не мечтае за красиви думи и за любов

“Мома Яница” е първия фолклорен проект на Яница, който се появи миналата година. Албумът е събрал 13 песни – 6 народни и 7 авторски композиции, за които певицата говори с много любов в предаването “Гласовете на България”.

“Коя девойка не мечтае за хубави, красиви думи и за любов.  Такива послания носят и моите фолклорни песни, които изпълнявам с много любов” – разказва тя пред Планета ТВ.

“Мъри моме, хубава” е народна песен, която знае от детските си години и винаги е мечтала да я включи в първия си фолклорен албум.

“Част от моите ангажименти са свързани с концерти и участия извън България, с много срещи с нашите сънародници в чужбина. Песента “България” е много въздействаща върху чувствата и емоциите на хората, които дълго време не са се връщали в страната” – подчертава изпълнителката.

Другата народна песен, която донесе успех на Яница е “Трите моми”. Тя е авторска и е по музика на Димитър Милев, а текстът е на Тошко Тодоров. Казва, че това е песента, която много се харесва и я изпълнява на повечето свои участия.

“Няма човек, който да не е изживял любовна мъка. Някой търси утеха в приятели, друг в самота, трети убива мъката си в чаша алкохол. Една такава песен за утеха в моя албум е “Кръчмарю, сипвай ми за двама”– обяснява певицата.

Има и една специална песен, посветена на един от най-почитаните светци у нас – Свети Димитър, озаглавена е “Димитър Мария думаше”.

Яница силно се изненадала, че след излизането на клипа в телевизионен ефир много млади момичета са й писали в социалните мрежи.

“Бях изненадана и щастлива от това, че имаше интерес към дрехата, с която съм облечена във видеото, най-вече от бъдещи абитуриентки, които искат на своя бал да са облечени по този начин” – споделя тя.

От всички фолклорни песни, които е изпяла като професионален изпълнител, най-популярна безспорно е “Мома Яница”.

“Успехът на “Мома Яница” беше огромна изненада за мен и разбира се, много ме радва този факт. Песента се превърна в моята визитна картичка. Не минава участие, празник, без хората да пожелаят да я изпълня и да ме поздравят. Има хора, които ми се обаждат специално да ме поздравят, че съм успяла да наложа български авторски проект – фолклорна песен. Малки и големи я знаят вече. Аз я изпълнявам с голямо удоволствие и с голяма любов. Не само, защото песента е прекрасна, а й се пее за моето име. Така и моят фолклорен албума, покрай песента получи своето име” – разказва още изпълнителката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!