Яница е шестият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2018

JunonaEra

Яница е шестият номиниран за Фолк Идол 2018, чието име разкриваме. Певицата се радва на огромна подкрепа от феновете!

В продължение на 20 дни читателите на Signal.bg номинираха фолк изпълнителите, а тези дни научавате кои достигат до финалния етап. Имената на певиците и певците обявяваме в произволен ред, а не според броя гласовете и мястото, което заемат в Топ 10.

Музикалните проекти на Яница през 2018-а отново я наредиха сред най-успешните фолк изпълнители. Провокативна, дръзка, разнолика и продуктивна, певицата не остави равнодушни меломаните към всичко, което им поднесе през изтеклите 12 месеца.

Яница изпрати 2017-а и посрещна 2018-а с нов проект. Дуетът й с Кристиана  – „Главната“. Песен, по музика и аранжимент на Йорданчо Василковски – Оцко, текст на Анастасия Мавродиева и Росен Димитров и режисьор Георги Марков. Сингълът излезе няколко часа преди началото на новата година и разгърна потенциала си още в първите дни след премиерата си.

Певицата посрещна пролетта с „Двойно влюбен“,  по музика и аранжимент на Даниел Ганев. Текстът е на Росен Димитров и Анастасия Мавродиева. Режисьор, сценарист и оператор на видеоклипа е Георги Марков. Сингълът бързо се нареди сред хитовите попадения на сезона и записа три поредни победи в „50-те Най…“.

В началото на юли звездата на „Пайнер“ заложи на нова провокация в проекта си „Отмъстителката“,  по музика и аранжимент на Йорданчо Василковски – Оцко. Текстът е написан от Анастасия Мавродиева и Росен Димитров. Режисьор, сценарист и оператор на видеоклипа е Георги Марков.

На 21 септември излезе един от най-силните хитове на изпълнителката за годината  –„Въртележката“, по музика и аранжимент на Даниел Ганев, текст – Петя Радева, режисьор – Георги Марков.

В края на същия месец Яница зарадва меломаните с два нови самостоятелни албума. Тя направи едновременна премиера на “Изкушение” и “Мома Яница”. “Изкушение” е четвъртият попфолк албум на певицата. CD-то  включва 15 трака, като песните са създадени в последните няколко години. “Мома Яница” е първият фолклорен проект на Яница и включва 13 заглавия – 6 народни и 7 авторски песни на някои от най-авторитетните имена в бранша: Красимир Христов, Димитър Милев, Сашко Велков. С аранжименти се включват също Светослав Лобошки и Димитър Петров. В следващите месеци певицата зарадва ценителите на фолклора и с видеоклипове към песни от фолклорния си албум.

Яница бе сред най-силно аплодираните звезди в концерта „17 години телевизия Планета“ и с право заслужи своето място на годишния концерт на музикалния канал. Актуалната фолк звезда на „Пайнер“ блестеше в ефектен секси тоалет, а публиката избухна със силни аплодисменти още от първите акорди на един от най-големите хитове на есента – “Въртележката”.

Броени дни преди края на годината Яница и АРТи представиха изненадващата си  колаборация „Бум Дале“, която бързо се хареса на феновете.

2 коментара към “Яница е шестият номиниран за ФОЛК ИДОЛ 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!