Шеметен концерт на Ивана в Пловдив

Стълпотворение от екзалтирана публика, окупирала балконите на източния атриум на мол „Галерия Пловдив“ от партера до покрива, мощен хор на публиката, която пееше заедно с идола си, попфолк звездата Ивана, която се раздаде докрай на феновете си – такава бе неповторимата атмосфера на нейния концерт на връх Цветница.

Някои от зрителите очевидно идваха направо от църквата – държаха върбови клонки в ръце, носеха върбови венчета на главите си и това придаде още по-магическа атмосфера на събитието.

Концертът бе подарък за пловдивчани от мол „Галерия Пловдив“ по повод първата годишнина от откриването му. Този празник накара Ивана да изпее в необичаен аранжимент „Happy Birthday“. Мегазвездата редеше хит след хит, а хиляди тийнейджъри и родителите им, и пригласяха с пълно гърло. Ивана попя и на кръщелника си Иван, който след това сладко заспа, въпреки шума. За сина на бозукарката Стояна, излизането на сцена в детската количката, бе първото сценично кръщене.

А за младите момичета, които танцуваха страстно кючеци до Ивана, това явно не бе първата им публична изява. Певицата използва невероятното си влияние върху публиката, за да предаде и на младите танцьорки и на всички останали урок по българщина. Тя ги накара да играят ръченица. Кръшните фигури на девойките обаче веднага станаха вдървени и несръчни. Само едно дете – най-малкото, на около 10-11 години, се оказа, че владее стъпките на българския народен танц.

„Ела да ни отсрамиш“ – каза Ивана. „Можете да играете всички кючеци, а не можете ръченица. Но тя е трудна. Хващайте се тогава на право хоро! Него трябва да го можете“ – допълва звездата.

Децата се подчиниха и завъртяха дълго хоро от два ката под букет от хороводни народни песни, които редеше една след друга Ивана. Певицата на народа обяви, че празник като този не може да мине без някои песни и изпълни за радост на публиката „Бяла роза“ и „Шампанско и сълзи“. И когато се разбра, че концертът вече е свършил, проехтя мощно: „Още, още…“ Тогава Ивана изпя, както каза тя самата, най-пловдивската си песен, защото е записана под тепетата – „Ние сме № 1“.

„Изкарах си една много хубава Цветница. Не се знае кога и къде, но пак ще се срещнем“ – обеща за довиждане певицата и пожела на всички весели празници.

Ивана беше приготвила свои плакати и картички за феновете си. Като чу това тълпа от стотици младежи хукна навън пред мол „Галерия Пловдив“ и буквално обсадиха автомобила ú, за да са сигурни, че ще успеят да получат автограф от идола си. Певицата на народа повече от час и половина поставяше подписа си, докато и последният неин почитател не си тръгна със заветен спомен от талантливата изпълнителка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!