Цветина: От попфолка до криминалистиката

Цветина е сред младите звезди на сцената на попфолка. Певицата дебютира преди три години и вече успя да спечели симпатиите на феновете. Тя признава в първото си интервю за „Открит микрофон“ на Signal.bg, че не е никак лесно да изградиш име, да направиш хитов репертоар и да се реализираш като самопродуциращ се изпълнител.

„За това кратко време най-вероятно не съм разбрала много неща, но пък и много научих. Когато започнах да се занимавам с музика, не разбирах нищо, защото нямам музикално образование, нямам и близки хора до мен, които да се занимават с това. Беше ми много трудно“ – споделя тя пред водещата Емилия Стоянова.

В студиото я въвежда певецът Карлос, с когото са познати. Знаел, че има музикален талант, изпълнителят на „Пайнер“ решава да я включи в свой сингъл.

„Карлос ме помоли да запиша вокалите за негова песен. Попита ме дали искам да участвам, съгласих се и отидох в студиото при композитора Оцко Василковски. Изпях вокалите и там ми хрумна идеята да запиша моя песен“ – казва Цветина.

Избира попфолк жанра, защото го намира за интересен и разпознаваем за публиката.

„Аз просто исках да бъда певица. Не съм била ориентирана точно какъв жанр. С течение на годините и по мои наблюдения, това е музиката, която се слуша най-много в България. Музиката, на която най-много се забавляват, която е най-отличителна и я разпознават. За това започнах да се занимавам с нея, а и на мен ми харесва, не всичко, разбира се! Не одобрявам пошлото, но всичко стойностно и хубаво на мен ми харесва“ – обяснява изпълнителката.

Работи с различни композитори, а за текстовете на парчетата се доверява изключително на собствения си усет. Новият сингъл на певицата е баладата „Боли“, посрещната с голям интерес от меломаните. В проект вече е следващата песен, която ще бъде факт в началото на лятото.

Въпреки че е имала среща със собственика на „Пайнер“ инж. Митко Димитров, така се подреждат нещата в професионален план, че подписва договор със Сънни Мюзик.

Обича музиката, работи с цялото си сърце, но пък има и друг бизнес, на който също се посвещава. Възпитаничка е на езикова гимназия, продължава образованието си като има завършени специалности Маркетинг и продажби и Корпоративен мениджмънт, а сега учи Криминалистика, защото иска да бъде в полза на обществото.

„Определяш успеха си по любовта на хората и дали имаш някакви финанси от работата си. Така се определя дали си успешен. Няма точна формула“ – на мнение е изпълнителката и бизнес дама.

Вижте какво още сподели Цветина при гостуването си в „Открит микрофон“ с Емилия Стоянова тук!

 

 

Реклама

2 коментара към “Цветина: От попфолка до криминалистиката”

  • Ж.Б. каза:

    Готино интервю, приятно момиче, гледах и слушах с интерес, каза много истини.Не съм запозната с творчеството й, но определено ще коригирам този пропуск!
    Една препоръка към Сигнал, канете повече и по-често такива млади и начетени хора!
    Успешен ден на всички!

  • Росен каза:

    По работи на маниерите си на жестовете си както и на интунацията на гласа защото прекалено видимо се издаваш като лъжеш 🙂 явно няма кой да ти каже че тялото е огледалото на думите и още повече не е хубаво да се правиш на такава каквато не си .Иначе сладко си послъгваш но за хората който те познават е смешно както и за тези който разчитат езика на тялото .Успех

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!