Цветелина Янева, Галена, Азис, CECA и Пеги Зина разтърсиха „Арена Армеец“ с 4-часово шоу

В грандиозно балканско парти, с участието на Цветелина Янева, Галена, Азис, CECA и Пеги Зина, се превърна  концертът, с който радио „Веселина“ отбеляза 25-ия си рожден ден. За многохилядната публика в зала „Арена Армеец“ имаше от всичко по много. 6 оркестъра и 5 топ изпълнителя от България, Гърция и Сърбия представиха най-доброто от репертоара си на живо. Всички те държаха градуса на настроението високо вдигнат повече от 4 часа.

Концерта откриха музикантите от оркестър „Орфей“ заедно с ансамбъл „Тракия“. Този избор не е случаен. Радио „Веселина“ има отношение към фолклорната музика и притежава една от най-богатите фолклорни фонотеки.

След тях на сцената се качи Цветелина Янева. Това е първата поява на изпълнителката след като стана майка. За представянето си тя бе избрала блестяща черна рокля и високи ботуши. А музикалната й програма включваше хитове като „Влез“, „Мога пак“, баладата „Страх ме е“, „Счупени неща“, „Алергична“, „Да те бях зарязала“ и „Видимо изневерил“.

Щафетата от Цвети пое нейната близка приятелка Галена. Макар в интервю предварително да бе казала, че заради оркестрите на сцената няма да залага толкова на сценография, колкото на живото пеене и стойностните парчета, жената шоу отново доказа, че не може да стои мирно.

Модерна, предизвикателна, провокативна, тя изпълваше цялото пространство с присъствието и движенията си. „Утешителна награда“, „Moro Mou“, „Пак ли”, „#Thе Boss“, „Хавана тропикана“ бяха част от парчетата, с които Галена държа публиката в напрежение, готова всеки момент да се взриви. Тя не пропусна и съвместните си хитови проекти.  Така изпълнителката поднесе  най-много изненади за вечерта. Първо до нея застана младият татко и новоизбран за фолк идол Фики, за да изпеят дуета си „Кой“. След това отново на сцената се върна Цвети Янева, с която изпълниха „Пей сърце“ и „Лудо младо“.

С кратки включвания през цялата вечер духа и настроението повдигаха и музикантите от Берковската духова музика.

Азис със своя бенд откри и закри програмата си с двата му актуални мега хита – „Мотел“ и „Хабиби“. А между тях изпя „ММА“, „Казваш, че ме обичаш“, „Сен Тропе“, „Никой не може“ и „Няма след теб да тичам“ – все парчета, които носят отличителния му знак.

След толкова много от най-качествения български и балкански фолк,  залата беше завладяна от сиртаки и замбеки ритмите. Кралицата на гръцката музика Пеги Зина изнесе 30-минутен рецитал. Най-харесвани от родната публика се оказаха песните й „Ena“и „Eimai Kala“.

Концертът закри гранд дамата на юго фолка – Цеца Ражнатович. От „Kukavica” през „Beograd“и „Pile“до финалната „Trepni“ – всяка нейна песен предизвикваше фурор. Облечена в дълга зелена рокля и с коси, сплетени на плитка, тя отново показа класа и стил – както във външния вид, така и в изпълненията си.

Когато събереш най-добрите на едно място – Цветелина Янева, Галена, Азис, CECA и Пеги Зина, успехът е гарантиран. Спектакълът, организиран от BOOM LIVE, наистина се превърна в голям празник на веселието и на хубавата балканска музика.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!