Фолклорната звезда Ваня Вълкова с празничен концерт онлайн

Обичаната фолклорна певица Ваня Вълкова ще зарадва почитателите си с празничен концерт навръх Националния празник на България 3-ти март. Талантливата изпълнителка ще направи лайв концерт в YouTube канала си Vanya Valkova от 19 часа българско време.

„Ние, музикантите, имаме силна нужда да пеем и да музицираме. Вярвам че и хората, които обичат хубавата музика, също им липсва това да я слушат!“ – споделя тя.

Изборът на датата 3 март не е случаен, защото какво е български празник без хубавата българска музика! Музикантите, които ще вземат участие в концерта, са част от орк. „Лира“ от Добрич – Емил Халачев – акордеон, Калин Стоянов – гайда, Дамян Димов – кавал. Част от орк. ”Малди тракийци”, с които работят от дълги години по сватби и събори. Това са Божидар Стрехин – кларинет , Йовко Станчев – ударни инструменти, Александър Тодоров – клавир и още Ради Данков – бас китара и Ивелин Божанов – ритъм китара. За добрия саунд ще се погрижи Венелин Башев.

„Вярвам, че ще успеем да доставим добро празнично настроение сред публиката! Хубавото е, че всеки ще може да го гледа в удобно за него време. Дай, Боже, скоро да имаме възможност да пеем и на живо, пред публика, защото всички имаме нужда от това“ – надява се фолклорната певица.

Ваня Вълкова навръх имения си ден: Чувствителна съм на тази тема

Ваня Вълкова е родена в Добрич. Едва на 4-годишна се изявява на сцената с надпяване, а на 9 години започва да свири на гъдулка. Завършва средно музикално училище в Котел и Академия за музикално-танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Участвала е множество конкурси за народно пеене и гъдулка. Носител е на награда „Приз” в конкурса „С песните на Вълкана Стоянова“- 1995 г. и конкурса “С песните на Иван Георгиев”-1997 г. Първа награда в гъдуларски конкурс в Гълъбово – 2000 г. и др.

Записва с различни музиканти и оркестри, има записи във фонда на БНР и 3 самостоятелни албума с авторски песни. Участва в проект „Гласове от Изтока“ с група „Арифа“, с които има множество концерти в Нидерландия, Англия, Гранция и др. Записвала е и български народни песни с „Биг бенд“ в Амстердам, които се излъчват и по БНР.

Ваня Вълкова е новатор във фолклора, с изграден стил на пеене и музициране.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!