Филип Синапов – новото име в Диапазон рекърдс

Филип Синапов е най-новото попълнение във фолклорния каталог на музикална компания Диапазон рекърдс. Филип е роден в гр. Момчилград на 03.11.1997 г.

Израства в музикален род и запява още на четиригодишна възраст. От малък се включва във фолклорните групи на читалището в града и е неразделна част от концертната му сцена. Участва в десетки конкурси, надпявания, фестивали и събори за народно пеене и фолклор .
През 2016 г. завършва Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“. В момента е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Изучава специалност Изпълнителско изкуство – народно пеене. Негови преподаватели са Данка Цветкова и Николай Гурбанов.

Завоювал е няколко златни медала от Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие „Неделино“ Също така има отличия от “Рожен“, “Орфеева дарба“, “Копривщица“ и други. Носител е на златен медал от Национален музикален и танцов фестивал „Пиленце пее – 2014“, на Златна лира от конкурса „Орфеево изворче – 2014“-гр.Стара Загора, на Златна лира от НМФК “Орфееви таланти“-гр. Калофер през 2015 г., на Златна лира и почетен знак от Националния старопланински шампионат по фолклор „Евро фолк 2015“, лауреат и носител на първа награда от НМФК „Орфееви таланти“2017-гр.Пловдив и др.

През 2014 г. реализира шест записа в Българско национално радио. В края на същата година е обявен за „Талант на Момчилград“.  Филип Синапов издирва и записва автентичен фолклор от своето село Гърнати, Смолянско. Притежава баритонов глас, с топъл и мек тембър. Изпълнява песни от Родопската, Тракийската и Пиринската фолклорна област.

В ефира на Фен Фолк ТВ вече могат да се гледат неговите видеоклипове „Хранила майка, кутила“, „Ой, чобан“ и „Момице бела, каматна“.

2 коментара към “Филип Синапов – новото име в Диапазон рекърдс”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!