ФАТ – модерни композитни кухненски мивки и прагове за баня

„ФАТ” ЕООД – Пловдив е водещ български производител на санитарни изделия от композитен материал /полимермрамор/ – мивки за кухня и баня, декоративни прагове за поддушово пространство/за душкабини.

Основите на фирмата са положени през 1982 г. с организирането на малко фамилно производство за рекламни сувенири, с основна използвана суровина полиестерната смола. В последствие опитът и новаторството водят до сериозно разширяване, както на използваните в производството суровини и материали, така и на продуктовите линии. Изделията с търговска марка ФАТ, които са известни на българския пазар към днешна дата, се произвеждат от 1990 година.

Продуктите на компанията са много добре приети и на европейския пазар, както със своето високо качество и разнообразие от цветове и форми, така и заради приятното усещане за настроение и хармония, което създават у всеки.

Собственото излъчване и уникалния творчески дизайн са характерни за цялата гама на изделията с търговска марка ФАТ.

Изделията на ФАТ ЕООД се изработват в съответствие с прилагането на строга Система за вътрешно-производствен контрол. Основните материали и суровини са от най-високо качество, с произход Германия, Австрия, Словения, Италия, Гърция, САЩ и Финландия.

Екипът на ФАТ ЕООД се стреми към бързо, качествено и гъвкаво обслужване на клиентите си и използване най-новите производствени технологии. Във фирмата функционира собствено дизайнерско студио, разработващо индивидуални проекти в съответствие с най-новите тенденции в бранша.
ФАТ ЕООД непрестанно и усърдно работи за усъвършенстването на своите продукти и технологични линии, на логистичната си система, дистрибуторската мрежа и отношенията с коректните си партньори.

Материали и технологични линии на ФАТ в сектор Кухня:
Какво представляват композитите:

Композитите са материали, представляващи комбинация от най-малко две различни съставки. Чрез свързването си по химичен път тези елементи създават нов материал със свойства, различни от тези на изходните вещества.

ПОЛИМЕРМРАМОР и ГРАНИКСИТ – като разновидност на полимермрамора

Полимермраморът, известен още като лят мрамор, е композитен материал с основни съставки естествено мраморно брашно (около 80%) и полиестерна смола. Изделията са покрити с прозрачен устойчив на химикали санитарен гел, което ги прави резистентни на външни влияния – преди всичко на химична основа, и следователно изключително лесни за почистване поради гладката и незадържаща замърсявания повърхност.

Граникситът е композитен материал със същите базови съставки като полимермрамора, но в покритието от гел е добавен специфичен пълнител – гранули с висока твърдост, голямо цветово разнообразие и устойчивост на UV лъчи. Тази добавка в покритието придава специфичната, наподобяваща гранит визия на продукта и осигурява по-високата здравина и устойчивост на физико-механични влияния.

ФАТГРАНИТ е нов, по-висок клас материал за кухненски мивки, явяващ се естествено допълнение на продуктовото портфолио на фирма ФАТ. Мивките ФАТГРАНИТ са произведени от 80% естествен кварц, който е най-твърдата съставка на гранита, и от 20% смоли, пигменти и добавки, осигуряващи свързването на гранитните частици. Материалът е еднороден, няма допълнително покритие, матов – с изключително излъчване за естествен камък.

 

Антибактериална защита на покритието
Технологията действа чрез добавяне на сребърни йони към материала по време на производствения процес. Веднъж приложени, те осигуряват постоянно действаща антибактериална защита за целия жизнен цикъл на продукта.

Как действа технологията:
Сребърните йони се свързват с образувалите се на повърхността на продукта микроорганизми, нарушават нормалните им жизнени функции и възпрепятстват тяхното развитие и възпроизводство.

Антибактериалната защита:
• не влияе на външния вид на третираната повърхност
• не се отразява на естетиката на продуктите
• не се отмива от обработените повърхности
• антибактериалният ефект се запазва за целия жизнен цикъл на продукта

Мивки ФАТ са основно за горно вграждане, имаме и два модела бордови – за модул 80*60см.

Акцент нека да направим на мивките за долно вграждане. Те се ползват за каменни плотове – било то изкуствен, технически и др вид камък. Предлагат се освен в цветове ФАТГРАНИТ, отскоро и в 52 цвята Граниксит.

С кухненските мивки ФАТ Вие получавате още:

Еластичност на материала – това свойство спомага за запазване целостта на мивката при удар.
Устойчивост на UV лъчи – разширява областта на приложение на мивката и на открити площи.
Специфична структура на покритието /при Полимермрамор и Граниксит:
o осигуряваща лесно и ефективно почистване само с обикновен почистващ препарат;
o позволяваща при нужда третиране със силни почистващи препарати на химична основа, без никакви поражения на повърхността.
Плътната структура на материала – поглъща шума от падащата в коритото вода и от домакинските прибори при експлоатацията на продукта.
Идеално прави линии на монтажните плоскости:
o Лесен, бърз и безпроблемен монтаж – мивката се вмества в плота, прилепвайки плътно, като фиксирането става само с помощта на безцветен силикон – без никакви допълнителни укрепващи елементи. Тази технология на монтаж предотвратява всякаква възможност за протичане на вода и повреждане на плота или на кухненската мебел.
Дълбоко 21 см корито
Предварително заложени технологични отвори с варианти за индивидуално разпробиване
o възможност за допълнително разпробиване от производителя на отвор за стояща смесителна батерия и/или дозатор за течен сапун според желанието на потребителя.
Окомплектовка
o кухненските мивки ФАТ са окомплектовани с висококачествен италиански сифон с преливник, подвижна цедка от неръждаема стомана и допълнителен отвод за включване на миялна или перална машина, който /включен в цената на изделието/.
o размера Ф90 е подходящ и за монтаж на мелница/диспозер за отпадъци/.
o във всеки кашон ще намерите шаблон за изрязване на плота за вграждане на мивката /с изключение, разбира се, на мивките за модул – тип бордови, за които такъв не е небоходим/.
o Придружителна документация – гаранционна карта, инструкции за разпробиване и монтаж, така и необходимите декларации от производителя
Богато разнообразие от форми/модели и цветове – към момента
o 35 модела – 20 от Линия Класик и 15 от Авангард
o 19 цвята Полимермрамор, 52 цвята Граниксит, 8 цвята ФАТГРАНИТ

Кухненски смесители от Италия

Италианския производител GUGLELMI вече 5 години произвежда за ФАТ 4 модела смесители за кухня – само в цветове ФАТГРАНИТ плюс хром. Целта ни е клиента да получи добра окомплектовка на мивка и смесител в един и същ цвят.

Четири модела са, един от които е с изтеглящ се чучур.
Използваме изградена мрежа от сервизи – наши партньори, имащи опит като сервизи и на Видима/Идеал Стандарт, Севлиево. 5 години е гаранцията на керамичния затварящ механизъм – главата.

ФАТ Баня

Декоративен праг за поддушово пространство е алтернатива на познатото поддушово корито. Изработен е от полимермрамор и върху него могат да се поставят всякакъв вид вертикални прегради за душове /тип душкабина/.

Декоративният праг за баня дава възможност да разполагате с поддушово пространство според Вашите желания. Качеството на материала, от който е произведен гарантира стабилен монтаж на всякакъв вид конструкции /като форми, размери и маса/, оформящи пространството под душа.

Възможните форми са:
овал /радиусът е стандарт 55 см/
прав ъгъл – и двата с максимална дължина до 125 см,
права линия – до 180 см, като конкретен размер в тези граници може да бъде съобразен с желанието на клиента.

Прагът е висок 5,5 см и ширината на идеално правата част, върху която могат да се монтират всякакъв вид профили за вертикалните конструкции е също 5,5 см.
Той е изключително новаторски продукт, даващ ново естетическо и индивидуално функционално и решение за Вашата баня – независимо дали ще поставите стандартна или нестандартна вертикална преграда за душ, или просто завеса.

При праговете работят всички гами цветове Полимермрамор и Граниксит, както и санитарно бяло.

www.fat-bg.com     

Основният принцип, от който се ръководим от години, е качеството да надвишава цената. Ние гарантираме, че при спазване на нашите инструкции за почистване, монтаж и експлоатация, ще имате дълго време един чудесен продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!