Утре вечер е 29-тото издание на „Бургас и морето“

Димитър Рачков и Мария Игнатова ще са водещи на фестивала „Бургас и морето“, който ще се проведе на 30 юли от 21 часа в Летния театър на Бургас.

Преди няколко дни организаторите съобщиха, че се връща познатата и престижна Награда на публиката. „Тазгодишното издание на фестивала ще върне ролята на публиката в Летния театър от преди няколко години. Освен като 7 – ми член на журито при определяне на Първо, Второ и Трето място, нейния вот по време на концерта ще присъди и престижната Награда на публиката – статуетка на скулптора Янко Пенев, която ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов“- заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Всеки закупил билет за „Бургас и морето“ ще получи и песнопойка с реда и текстовете на 12 – те песни-финалисти и приложение за гласуване.

Песните – финалисти могат да се чуят на новия сайт на фестивала – burgasimoreto.org и в ефира на радиостанциите в страната. Сценарият е поверен на изтъкнатият и обичан поет Пейо Пантелеев. В журито са Георги Христов, като председател, и членове – Мариана Попова, Йордан Георгиев /Данчо Стълбицата/, Гергана Турийска, Руслан Карагьозов и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева

„Много сме доволни от избора на песните и изключително сериозния интерес към фестивала. Има много силни песни, както от утвърдени имена, така и от съвсем млади и талантливи изпълнители, което говори за приемственост между поколенията“ – добавиха музикантите Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров.

„Стартира нова благотворителна кампания на Община Бургас. Преди фестивала ще разположим няколко урни на ключови места из града – в сградата на Общината, в Казиното, Летния театър и касата на ДТ „Адриана Будевска“. Събраните средства ще отидат за лечението на нашия съгражданин и обичан изпълнител Георги Найденов – Гого. На самия 30 юли /събота/ след 17.00 часа, непосредствено преди концерта, всички урни ще бъдат поставени в Летния театър, където зрителите, които искат ще могат да окажат своята подкрепа за Гого“ – допълни Йорданка Ананиева.

Продажбата на билети за фестивала стартира 5 дни преди събитието и веднага бяха изкупени повече от половината. Още през първия час пред касата на ДТ „Адриана Будевска“ се изви опашка от чакащи да закупят заветния пропуск, което още веднъж говори за силния интерес към тазгодишното издание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!