Устата: Предизвиквам новите чалга-бойз, скрити зад етикета “рапъри”

Певецът-шоумен Устата, за когото феновете казват, че е изпял много истини в своите песни, представи новия си сингъл “Дебел”. Проектът съдържа пиперлив и провокативен текст, чрез който рапърът отново назовава нещата с истинските им имена, както той ги мисли и усеща.

“Тръгвайки да пиша текста на парчето, си казах: “Аз защо не взема да си вкарам всички голове, които искат да ми вкарат. Да взема да напиша малко самоирония. “Много съм дебел, защо, защото не спряхте да ме храните” – то е хем самоирония, хем атака. Идеята ми, когато правех това парче, беше много ясна. Исках да оставя всичко комерсиално настрана. Реших, че ще направя парче за мой кеф, така започва и текстът. С думичките по-нататък стрелям и предизвиквам новите актуални чалга-бойз, скрити зад етикета “рапъри” – обяснява той в “Автограф”.

Според певеца в момента хип-хопът е доста повече “чалга”, отколкото попфолка.

“Много се дразнех през последните години, когато казваха: “Ето това е “чалга”, а това тук, което е десет пъти по-тъпо и по-просташко понякога, е новата българска музика”. В случая не защитавам нито попфолк изпълнители, нито стрелям срещу хип-хоп гилдията. Става дума за съвсем друго нещо. Голяма част от продуктите, които излизат напоследък, са на много ниско ниво. И затова реших да им покажа всъщност какво е хип-хопът от един “чалга-рапър” и накрая да видят как се римува с 8,9 срички в секунда. Така че край нас има много хубава българска музика и много тъпа българска музика. Това парче е срещу тъпата българска музика” – подчертава Устата.

Признава, че през годините е понасял много обиди и негативизми по твой адрес. Някой път съм се е връзвал, друг път – не. Нападали са го предимно за дуетите му със Софи Маринова и въобще за дуетите с попфолк изпълнители. Критикували са го за това как е облечен. Не на последно място, че е комерсиален, че е рекламно лице на този или онзи продукт.

“Някой път съм се ядосвал. Особено, когато нещо е направено, както трябва, то не се вижда, а се оплюва. Смея да твърдя, че много от нещата, които съм правил, са изпипани както трябва, защото съм работил с добри професионалисти. В днешно време по-яко е да плюеш, отколкото да кажеш, че харесваш нещо или някого. По-яко е. Така го възприемат. Аз наблюдавам и дъщеря ми, която е на 11 години и виждам какво се случва в класа й. Не е добре. За децата още от малки готиното е да бъдеш “на въпреки” на системата. На това, което е хубаво, ти да кажеш, че е лошо, да харесваш и да правиш нещо забранено“ – разказва той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!