Таня Маринова: Ще правя песни, които излизат от душата ми

Таня Маринова е едно от новите открития на “Пайнер”. За обичта си към музиката певицата разказва в „Автограф“.

“Музиката е моят живот. От много малка пея. Първата ми изява беше, когато бях на пет годинки, на един коледен концерт. Тогава за първи път се качих на сцена и се представих с народна песен. Помня, че изобщо не се притеснявах. Излязох много нахъсана, грабнах микрофона и изпях песента” – споделя тя.

Таня Маринова е израснала в семейство на музиканти. Майка й е певица, дядо й е музикант. Талантът е наследила по майчина линия, защото в рода имат много музиканти. Вкъщи винаги е слушала музика, предимно народна.

“Просто почувствах, че искам да се занимавам с това. Моето семейство ми помогна да се развивам и ми показа верния път.” – подчертава певицата.

Учила е народно пеене в музикалното училище в град Котел. Там са минали най-хубавите й години, свързани с музиката до момента.

“Те ми бяха много полезни. Там атмосферата е уникална. От сутрин до вечер единствено и само музика, и то народна, най-хубавата. Беше страхотно преживяване” – спомня си Таня.

Освен народна музика, в семейството на Таня Маринова се е слуша и балканска – сръбска, гръцка… И така от малка е запозната с различни стилове и в последствие се появява и интересът й към попфолка.

Таня Маринова представи втората си попфолк песен – “Спомените те убиват” ft. Джордан, по текст на Александър Попов и Петър Петров, а музиката и аранжиментът са на Владислав Драганински.

“Песента е направена с много голямо желание и хубави емоции, и се надявам да се хареса на публиката. Преди да се появи, я пуснах на семейството ми и на близки мои приятели. Най-интересното е, че започнаха да си я тананикат още след първото слушане, което е знак, че е запомняща се. Ще видим, все още е рано да коментирам. Надявам се хората да я харесат. И занапред ще правя песни, които излизат от душата ми и това според мен е правилната концепция, за да се харесат на хората” – казва още Таня Маринова.

 

1 коментар към “Таня Маринова: Ще правя песни, които излизат от душата ми”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!