Таня Боева: Не е „пенсия“, награда за специални заслуги е

Таня Боева се почувства засегната от тиражираната новина, че е първата пенсионирана попфолк певица заради заслуги.

Повод да отговори дадоха десетките статии, визиращи определената като пенсия „Награда за специални заслуги и принос в изкуството“ от Министерството на културата, която ще й бъде изплащана ежемесечно в продължение на три години.

Певицата стартира кариерата си в поп жанра, а на сцената на „Златния Орфей“ завоюва престижното отличие „Първа награда за млад изпълнител“, което е и повод да попадне в списъка на Министерството на културата, заедно с много други певци, на които ще бъдат изплащани ежемесечни суми за заслуги.

Публикуваме без редакторска намеса, написаното от певицата:

„На вниманието на тези, които живо се интересуват!
Разбира се, че не е „пенсия“ . От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си : “ Награда за специални заслуги и принос в изкуството“ ! (срок- 3г. “ пенсията“ има ли срок!)
И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза “ Първа награда за млад изпълнител“ на легендарния фестивал „Златния Орфей“. Само на 21 , с целият живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13- членно жури ,начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно…накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си!
Типично в „хищническо- журналистически стил“, с ясното съзнание, че „новината“ ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на първо-статията, съзнателно оформя заглавието така.Знае че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично – българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина! А кога Вуте се е интересувал какво е спечелил „комшията“! Друго си е добрата, никого интересуваща и радваща новина да се поизкриви и да зазвучи гротескно, негативно, загрозяващо, състаряващо … И ето, Хоп- „Наградата“ се превръща в „пенсия“- право в десятката! Вуте вече е доволен ,“ новината“ се множи и размножава! 🙂
Всеки сам себе си определя какъв е! А какъв си се разбира от това, коя енергия те „храни“.
Тест: Теб,кое те нахрани ? „Наградата“ или “ пенсията“ ?!
ПС 🙂 Приемам с любов и благодарност: уважението и почитта, с която съм удостоена от Министерството на културата! 25години след приза от „Зл. Орфей“ ! Благодаря за наградата!
А, кой как ще я нарича, уважи или омаловажи си е единствено и само негов проблем! Мир вам! ❤“

Реклама

2 коментара към “Таня Боева: Не е „пенсия“, награда за специални заслуги е”

  • Таня каза:

    Добре, че е новината, по която си се разджафкала, че да си спомним за теб, кукличке! Мир не се пожелава, а се прави, Вуте! Радвай се на пенсията, бабке и заделяй за новата версия на Photoshop!

  • Анонимен каза:

    Не разбрах защо награда със срок и то – 3 години. Мислех, че наградата е константа. Дава се за дадено постижение, по конкретен повод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!