Съпругът на Сашка Васева проговори за тежката й борба за живот

Сашка Васева, която в зората на демокрацията носеше прозвището Дупнишката Мадона, през годините се превърна в икона на попфолка. На 12 октомври легендарната певица навърши 55 години, а дни по-рано се сблъска със стряскаща диагноза.

След години обикаляне по лекари заради загубата на зрение, бе диагностицирана с тумор в мозъка. Тежкото здравословно състояние на Васева шокира всички, след като стана ясно, че тя има нужда от спешна животоспасяваща операция.

Какво е състоянието на звездата и какво предстои оттук нататък разказва в телевизионен ефир съпругът й Христо Бакърджиев.

„Състоянието й е проблематично. Нуждае се от много спешна операция заради тумора, открит в мозъка й. И въпреки обстоятелствата, се държи психически, има вяра за оздравяване“ – сподели в „Преди обед“ Бакърджиев пред „Здравей, България“ по NOVA. През цялото време на леглото в стаята до него лежеше Сашка Васева, която каза единствено: „Обичам ви“.

„Всеки ден ходим в болницата. Трябва възможно най-скоро да я оперират. Туморът притиска нерви в мозъка й, и тази интервенция е жизненоважна. През годините са й поставяни диагнози – атрофия на зрителния нерв, която е абсолютно грешна. И ако това се беше хванало по-рано, сега тя щеше да бъде предишният енергичен човек. Голямото желание на Сашка сега е отново да може да пее. Нищо друго не я интересува повече от това. Може би и затова има толкова много воля за живот и психическа сила$.

По повод появилата се  публичното пространство дарителска сметка, стана ясно, че семейството не е пускало такава. „Държа да заявя, че не сме обявявали досега никакви банкови сметки. Опитваме се да се справяме сами. Приятели и познати ни се обаждат, искат да ни помогнат, да дарят. Учудва ме каква е тази сметка, която се тиражира. Ние нищо не сме пускали“ – заяви съпругът на певицата.

Сашка Васева с тежка диагноза, събира средства за спешна операция

„Такава операция би могло да се извърши и в България, имаме прекрасни лекари. Но следоперационният период е много страшен, а у нас условията са абсолютно неприемливи. Затова предпочетохме да отидем в Германия. Възстановяването е Божа работа, прогнозите са различни – от 3-4 месеца може да продължи и до година-две“ – обясни бизнесменът.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!