Съпругът на Ива Давидова герой в новия й клип

Ива Давидова представи своята версия на песента „Послушайте, патриоти“, с участието на  Берковската Духова Музика.

Смята се, че дни преди смъртната си присъда, Александър Карагюлев (Охридски) написва тази песен в затвора. На 15 март 1891г. в София при атентат срещу Стефан Стамболов по погрешка е убит неговият финансов министър Христо Белчев. Следва шумен съдебен процес, където се произнасят смъртните присъди, но не на истинските извършители. Обесени са Светослав Миларов, Константин Попов, Тома Георгиев и Александър Карагюлев (Охридски). Като подбудител е осъден на затвор Петко Каравелов. Истинските виновници са хора от кръга на Наум Тюфекчиев. По ирония на съдбата същият успява да организира убийството на Стефан Стамболов четири години по-късно – на 15 юли 1895г.

Идеята за видеоклипа е на режисьора Ненчо Касъмов. Замисълът е да се пресъздадат мъките на лирическия герой Александър Карагюлев (Охридски), в чиято роля влиза съпругът на Ива Давидова – Владимир Тодоров.

Сюжетът обаче е променен и историята завършва с щастлив край. Героят излиза от затвора и е посрещнат от своите съмишленици и приятели на отрупана трапеза. Промяната в историческата действителност е съпроводена от желанието да се покаже справедливостта, която липсва в живота на Александър Карагюлев.

Снимките са направени в Цари Мали град и в механа в гр. Самоков. Аранжиментът е дело на Калоян Бакалов и Берковската Духова Музика.

С тази песен Ива Давидова показва, че продължава да поддържа патриотичния дух жив.

„Следвам патриотичната линия от години, защото публиката ме разпознава като истински патриот и радетел на българското, фолклора и традициите. А това е една от най-силните и обичани патриотични песни“ –  това сподели талантливата изпълнителка от Ара Мюзик.

3 коментара към “Съпругът на Ива Давидова герой в новия й клип”

  • Анонимен каза:

    Всичко е супер, патриотичните песни са нейната запазена марка. Слушала съм я и на живо, наистина пее добре. Обаче защо се е докарала в този долнопробен вид?! Не подхожда на стила и на песните. Може да е красива и лъчезарна без този грим, екстеншъни и УСТНИ…

  • Станчо каза:

    Цирк в цирк!!! Ало не уважавана госпожо престани да съсипваш песните ,до кога???? Погледни се на 50 години стана и акъл не ти дойде!? С мутри и ебане не става И с вдигане на крака …………..повръща ми се и пак ще кажа ЦИРК В ЦИРК !!!!!!! ДО КОГА??????????????????????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!