Славка Калчева сменя драстично стила

Фолклорната звезда разкри какъв ще бъде новият й сингъл

Славка Калчева работи по нов и много различен проект, който отдавна планира да представи на публиката. Въпреки че сингълът ще е различен от всичко, с което сме свикнали да свързваме името й като изпълнител, тя все пак няма да избяга напълно от своята запазена марка.

“Това е песен, която пазя от доста време. Отново е авторска. Музиката е готова отпреди години, но сега дойде моментът да я осъществя. Това е мелодия, която ще бъде в стил етно-рок, в размер 9/8″ – казва певицата пред Планета ТВ.

Фолклорната звезда разказва подробности за това как се е родила идеята: „Имах един период от живота си, в който слушах предимно рок. Аз по принцип много харесвам звука на китара и жици, а и вече имам една подобна песен – “Ти си“, по текст на Мариета Ангелова. Затова сега искам да осъществя идеята за тази песен, чийто аранжимент ще е стъпил здраво на основата на фолклора, а темата за българската сватба отново ще присъства.“

Категорична е, че няма как тази тематика да не е застъпена в голяма част от творчеството й. Вторият й издаден албум от музикална компания “Пайнер“ е озаглавен “Сватба“, а също така името й се свързва със сватбените оркестри и традиционната българска сватба.

“Това е един от най-големите и значими празници за всяко семейство и съм щастлива, че моите песни правят този момент още по-истински и по-български“ – откровена е Славка Калчева.

В навечерието на най-светлите дни от годината, певицата споделя, че Великден е нейният любим празник. С радост си припомня най-вълнуващите мигове от подготовката и посрещането на Възкресение Христово на село, когато е била дете, и до днес изпитва особено чувство в тези дни от годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!