Сестри Диневи: Научени сме на труд и отговорност

Сестри Диневи споделят как са започнали да пеят като много малки. Началото на тяхната музикална приказка е в китното градче Гълъбово, откъдето са родом.

“Като всички български деца и ние сме израснали с много игри и забавления, с разликата, че от малки сме научени на труд и отговорност“ – казва Диляна Динева в “От моето детство”.

„В нашето семейство винаги се е слушала народна музика. Всички обичаха да пеят, но само за удоволствие. Ние бяхме първите, които излязоха да пеят пред публика.” – подчертава Миглена.

Диляна си спомня, че по-късно са се включили със сестра й във фолклорната вокална група в Гълъбово, където за първи път са облекли народни носии. Те са им много скъпи, защото са наследство от тяхната пра-пра-баба по майчина линия.

“Аз имам спомен, че носиите бяха от чиста вълна и много ме боцкаше“ – разказва Диляна, а Миглена допълва: „Но желанието на сестра ми да пее и да се изявява на сцена беше толкова силно, че в един момент тя забравяше за това неудобство. Красивата носия, в която ме обличаха и мен като дете беше много тежка и аз нямах търпение да свърши концерта и да я съблека. После пък имаше момент, в който нямахме търпение да се появи повод отново да облечем народните носии и да запеем.”

Любовта към фолклорния костюм Сестри Диневи пренасят и в своите клипове, а хубавата българска носия винаги е повод за гордост.

“Тази любов към фолклора и към народните носии явно се е предала и на моята дъщеря. В последния ни клип – “На розобер“, включихме и нея. Тя също е облечена във фолклорна носия. Интересното беше, че след като свършиха снимките, тя също не искаше да я съблича”, казва още Диляна Динева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!