Световно признание за Атанас Стоев и оркестър „Канарите“

Атанас Стоев и оркестър „Канарите“ отбелязаха изключителен успех през изминалия уикенд. Ръководителят на формацията и неговите колеги бяха отличени с първа награда в категорията “Оркестри“ на Международния инструментален конкурс “Златни клавиши“ 2021, който се проведе online.

Това е първото подобно отличие, което български фолклорен оркестър получава в световен мащаб, а престижно жури, обединило водещи имена в музиката от 6 държави, оцени професионализма на Атанас Стоев и го определи за безапелационен носител на приза след оспорвана надпревара с музиканти от цял свят.

“Много съм развълнуван и щастлив от този успех. Вече 55 години съм на сцената и съм получавал доста награди, но тази приемам като едно цялостно признание за моя труд като музикант. Изпитвам удовлетворение и гордост, защото това, с което се занимавам от дете, вече толкова години, е било забелязано не само тук, но и по света, и ми дава увереност, че имам място в този глобален музикален свят. Бих искал да благодаря на моите колеги от оркестър “Канарите“, че толкова години вярват и са плътно до мен, защото успехът ни е общ“ – откровен е Атанас Стоев пред planeta.tv.

Атанас Стоев – Канара и Надя празнуват любовта си

Музикантът обещава на почитателите на българския фолклор, че активно продължава да работи по нови композиции, с които да ги зарадва в следващите месеци.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!