Световна звезда в новия албум на „Мистерията на българските гласове“

BooCheeMish е първият албум на „Мистерията на българските гласове“ от 20 години насам.

„Мистерията на българските гласове“ пуска нов албум – BooCheeMish. Световната премиера на албума е на 25 май. Той ще бъде разпространен на българския музикален пазар два дни по-рано – на 23 май. Най-известният български хор по света ще зарадва почитателите си с 12 нови произведения. Те са писани специално за него. Специално участие взема и носителката на „Златен глобус“ Лиса Джерард.

BooCheeMish е първият албум на „Мистерията на българските гласове“ от 20 години насам. От вчера албумът е достъпен и за предварителна онлайн продажба с 15% отстъпка.

Създаването на BooCheeMish отнема над две години. В албумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR, немският перкусионист Дейвид Кукерман, както и българските музиканти Петър Миланов (китара), Христина Белева (гъдулка), Костадин Генчев (кавал) и Димитър Карамфилов (контрабас). Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.

Гласовитите певици вече представиха песните от BooCheeMish с концерти в София и Пловдив през 2017-а. Възможността да чуят на живо майсторските изпълнения ще имат също жителите и гостите на морската ни столица.

Мистерията на българските гласове“ ще изнесат концерт на 12 юни в рамките на фестивала Варненско лято.

Хорът вече направи успешни концерти в Белгия, Холандия, Италия и др. Изяви предстоят още в Швейцария, Полша, Германия и т.н.

1 коментар към “Световна звезда в новия албум на „Мистерията на българските гласове“”

  • Този албум е абсолютна недомислица. Като концертите в София и Пловдив. И като концерта в Брюксел, който музикалната критика нарече „префасонирана“ музика. Слаб, безидеен проект, некадърни аранжименти, липса на идеи и колаборация, употреба на хора от Лиса Джерард, обезличаване на традицията и съсипване на едно име, което беше музикална гордост за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!