Рени с признание: Бях предубедена и скептична

Сред множеството хитове в репертоара на Рени, парчето „Мерцедес“ е отличаващо се. Преди близо 20 години фолк звездата създава песента, заедно със сръбския си колега Ера Ойданич, която моментално се превръща в хит.

Именно с него певицата печели награда от музикалната академия в Сърбия, а албумът влиза в топ 10 по продажби в западната ни съседка. Отдавна и броя на гледанията в сайтовете за видео споделяне надхвърля 10 милиона, като миналата година намери място в компилацията „Хитовете на Гранд“.

„Сещам се колко предубедена и скептична бях за тази песен, когато ме накараха да я включа в албума си, както и да бъде пилотен сингъл за сръбския пазар … Оказва се обаче, че към днешна дата е най-гледаната и слушана моя песен в YouTube.“ – спомня си изпълнителката. Признава, че и до ден днешен песента се поръчва от хората и звучи в клубове.

В същата платформа могат да се открият множество любителски инструментали и ремикси, дори изпълнения на Сека Алексич. Впечатление правят обаче клипове от сръбско реалити шоу, в което под звуците на парчето участниците танцуват и пеят, както и театрална постановка на млади сръбски самодейци. Оказва се, че песента има и албански кавър, реализиран през 2002-а.

 

 

 

 

 

3 коментара към “Рени с признание: Бях предубедена и скептична”

  • Обективен каза:

    Ще я признаем ако я поканят пак да пее в Сърбия, това са само приказки до тогава.

  • Груна каза:

    Рени е много проста, само души пръднята на Есил Дюран и се прави на умна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!