Райна: Кариерата не е самоцел в моя живот, нищо не съм правила на всяка цена

Райна се завърна от поредното си Американско турне, което й донесе много нови запознанства и незабравими срещи с почитателите й зад Океана. 12 концерта в САЩ и Канада сложиха отпечатък в нейната музикална биография.

Изпълнителката за сетен път впечатли всички с красивия си глас и мелодичните песни в своя репертоар. Това породи и нови приятелства.

“Приятелите са това, без което не можем. С тях сме в щастливи и тъжни моменти. Това са хората, които са винаги до нас и от които се нуждаем, за да споделим нашето щастие, нашите емоции, нашите преживявания” – споделя тя.

Флорида и концерта на Райна в Тампа я срещна с нейния колега Коста Марков. Той я покани в дома си да гостува на семейството му. “Шеф Коста Марков ни посрещна с уникален гювеч. И попяхме даже. Семейство Маркови, благодаря за хубавите емoции в Тампа, Флорида” – сподели изпълнителката в социалната мрежа.

Българските народни песни бяха неизменна част от концертите на певицата в САЩ и Канада. Самата тя казва, че чрез музиката по най-добрия начин изразява своите емоции и чувства.

“Всичко онова, което искам да кажа, го правя чрез музика. Хитовете през годините имат различна концепция за успешност и не мога да дам един генерализиран отговор на това какво е хит. Всяка песен си чака своето време, своя момент. И през годините съм успявала да уцеля такъв момент. В днешно време е все по-трудно да имаш хит, защото и публиката е много по-критична. Музикалният вкус е все по-различен и представите за музика са все по-противоречиви. Има страшно много изпълнители и е много трудно всички да бъдат на върха“ – обяснява тя.

Българите в Америка еднакво добре приеха, както попфолк песните на Райна, така и фолклорните песни, с които ги зарадва. Неслучайно в нейно изпълнение те получават такава голяма популярност в ефира на телевизионните канали “Планета” и в интернет – в PlanetaOfficial в YouTube, отчитат от музикалния канал.

“Кариерата не е самоцел в моя живот, нищо не съм правила на всяка цена. Нещата са се случвали и аз никога не съм ги форсирала. Не съм правила насила неща, които са в противовес с моите разбирания. Има моменти, в които съм си давала отдих.  Не съм имала своето вдъхновение и емоционален заряд, и съм се отдръпвала, за да се почувствам по-добре, да почувствам онази готовност, за да творя и да правя нови неща” – казва тя.

След едномесечно отсъствие Райна е заредена с много енергия, творчески хъс и желание за нови музикални проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!