Райна – въздействаща и автентична

Райна печели публиката както с попфолк хитовете си, така и с майсторските си изпълнения на български фолклор. Песните й в този жанр се радват на голям интерес не само по време на концертните изяви на изпълнителката, но и във виртуалното пространство.

След тоталния успех на “Тежко мина младостта“, достигнала рекордните 13 милиона преглеждания в YouTube, фолк звездата на „Пайнер“ все по-често залага на народни и авторски фолклорни мелодии.

На рождения си ден тя представи “Ой ле, Ружо“, а тази седмица изненада зрителите на телевизия “Планета Фолк“ със своя интерпретация на популярната народна песен “Елено, керко“. За съвременният аранжимент тя се довери на Симеон Сомлев, а за красивият и стилен видеоклип – на Иван Димитров – Torex.

Райна изненада с нов проект / ВИЖ

Кадрите са реализирани в двора на храм “Св. Неделя” в село Дебрене, който е един от най-старите в община Сандански. Към него има музеен комплекс, поместен в реставрираната от местни жители сграда на килийното училище, където могат да се видят различни носии и предмети от бита, и културата на селото.

Визиите на певицата са изцяло съобразени с характера на проекта. Една от носиите, с които я виждаме в клипа, е автентична и принадлежи на жената , която се грижи за реставрацията на църквата и комплекса.

Специално за снимките на видеоклипа тя я дава на Райна, а певицата не крие благодарността си както към нея, така и към всички, съдействали за реализацията на “Елено, керко“.

Меломаните са възхитени от брилянтното изпълнение с чувство и душа на тази въздействаща македонска мелодия.

Реклама

2 коментара към “Райна – въздействаща и автентична”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!