Радко Петков: Това е моето място!

Младият изпълнител Радко Петков е много щастлив, че вече е артист на “Пайнер”. Казва, че чувството да е част от най-голямата музикална компания в България е уникално и неописуемо. Никога не си е представял, че може да бъде в нейните редици. Мечтал е, но не е вярвал, че точно на него може да му се случи.

“Бях доста малък, в детската градина още, на пет или шест годинки, когато госпожата по музика ме накара да пея на един концерт. Няколко години по-късно, на завършването на детската градина, тя ми каза: “Тази вечер ти ще пееш с един композитор, който е написал ей, тази песен…”. Въпросната вечер тя ме запозна с композитора Хайгашод Агасян и аз излязох на една сцена с него. Всъщност това ми е дебюта на голяма сцена. Изпълних “Песен за приятелството“ и до ден днешен с него като се видим някъде, той ми казва: “Ей, помниш ли, че тръгна с мен. Аз ти подадох ръка и ти направи първите крачки с мен.“ – спомня си певецът в “Автограф”.

След тази изява преподавателката му от детската градина го свързва с вокалната педагожка Мариета Жекова, с която работя и до момента.

“Страшно съм й благодарен, защото тя не само ме научи да пея, но ми показа как трябва да бъда човек на първо място” – казва той.

Много са конкурсите, на които е участвал, като винаги е печелил награди. Почти всяка година се е явявал поне на десет-единадесет конкурса и фестивали.

“В последствие като станах по-голям, реших да се отдръпна малко и да дам път на другите, на по-малките. Имаше един период, в който като ме видеха и всички ми казваха: “Пак ли ти”? Толкова много им бях омръзнал или пък са се страхували от мен, че ще обера наградите.” – не крие изпълнителят.

Преди да се яви на кастинга на “Пайнер” за нови таланти през април тази година, Радко много се е колебаел, дали да го направи. Бил в период, в който много се влияел от хорското мнение.

“Притеснявах се, защото аз съм участвал в различни формати, но хората не са чували, че мога да изпълнявам и балканска музика, а всъщност аз съм закърмен с тази музика. Целият ми род са музиканти, а балканската и народната музика са ми доста близо до сърцето. И много се колебаех. Досега не съм разказвал другаде, как се реших да участвам, но на вас ще го споделя…” – обяснява Петков.

“Дядо ми, който почина в началото на 2019, точно на Коледа миналата година, гледайки телевизия “Планета”, ми каза: “Ей, там е твоето място…“. Тогава не му обърнах много внимание, но това, което ми каза, си остана в съзнанието ми. Случи се и още нещо. Един месец след това той си отиде от този свят и това стана на датата, в която тръгна рекламата по телевизия “Планета” за кастинга за нови изпълнители. И тогава аз си казах: “Това не е случайно. Да, това е моето място и няма какво да се замислям. Отивам, пускам си документите и каквото стане, Божа работа”, казва той.

6 коментара към “Радко Петков: Това е моето място!”

  • Анонимен каза:

    Искам да попитам Радко Петков би ли направил дует с Борис Дали? Радко Петков би ли направил дует с Емрах? Синът на Тони Стораро? Кога ще стане? Кога ще я направите и да пуснете по Планета? Радко Петков би ли направил трио с Емрах Борис Дали? Би ли ми отговорил на тези въпроси?

  • Албена В. каза:

    Младият изпълнител Радко Петков е много щастлив, че вече е артист на “Пайнер”. Вярно, че там гъмжи от смешни театралци, но тук интересното е дали е Радко или Радка?!

  • Анонимен каза:

    Аз те попитах да ли ще направиш дуети или триута с другите изпълнители?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!