Провал за България на Евровизия 2022, ясни са първите 10 за големия финал

България отпадна от Евровизия 2022, след  като нашите представители не успяха да се класират за големия финал. На първия полуфинал на конкурса Intelligent Music Project изпълниха песента Intention!

България се изяви под номер 7 на голямата сцена. Нашите момчета не се класираха на големия финал, но представиха страната ни достойно, а изпълнението им наелектризира залата, съобщават от БНТ.

Сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента, бе триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената.

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал тази вечер – Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

Класираха се 10 от тях:

Литва
Швейцария
Украйна
Нидерландия
Молдова
Португалия
Исландия
Гърция
Норвегия
Армения

Почитателите на Intelligent Music Project в България не успяха да гласуват за Рони Ромеро и компания, тъй като според правилата на „Евровизия“ аудиторията в съответната държава няма право да гласува за своя представител в конкурса, а може да подкрепи единствено фаворита си сред останалите участници.

Вторият полуфинал на „Евровизия“ е в четвъртък от 22.00 ч., а големият финал е в неделя, 15 май. БНТ ще излъчи на живо песенния конкурс.

2 thoughts on “Провал за България на Евровизия 2022, ясни са първите 10 за големия финал”

  • Яна каза:

    Нашите момчета не се класираха на големия финал, но представиха страната ни достойно, а изпълнението им наелектризира залата.
    Това изказване ме разби тотално. Къде видяха изпълнението на тази ужасна песен да наелектризира залата. Това беше най-мразената песен не сaмо от първия полуфинал, а от всички 40 участващи песни. Всеки един в залата само чакаше кога ще свърши лошото и отвратително изпълнение. Още в сaмото начало любители на конкурса не харесаха тази песен и предрекоха пълен провал на Евровизия. Никой не се изненада, това беше съвсем очаквано. Щеше да е странно да се класират на галемия финал в събота. Аз съм за голямата фаворитка Испания и Шанел с нейното изпълнение на песента SloMo и страхотната хореография с нейните танцьори. Очаквам тя да е победител в събота вечерта. Относно Българския представител през следващата 2023 щом искате да се класирате на финал и не искате да претърпите провал не изпращайте рок група както миналогодишните победители, а изпратете някого, който може да пее и има уникален глас и харизма. Достоен представител ще бъдат 4 Magic, защото имат една хармония на сцената и магнетичност и имат страхотни гласове. С хубава песен ще успеят. Не някакви импровизирани Intelligent Music Project, които не знам от къде идват и накъде отиват. Не са събрали нито един глас от зрителите.

  • Нора каза:

    Нашите представители са всичко онова което потребителя на Евровизия НЕ иска… старо, изтъркано, банално, демоде, извадено от прахта….
    Кога БНТ ще разбере че ако искаме да успеем трябва да се напънем 5 пути повече от другите. Нямаме съседи които да ни харесват и да гласуват за нас. За частие нямамае и кой знае какви трагедии за да хората да гласуват за нас от жалост… единственото с което можем да успеем е наистина добре песен и млад пеещ изпълнител. и модерно шоу..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.