Предимствата на кредита, който не изисква доказване, че сте в трудово правоотношение

Никой не е застрахован от парични проблеми и финансови трусове

Начините за печелена на пари у нас далеч не се ограничават единствено до това да работим на трудов договор. Дори можем да кажем, че не са много фирмите, които предлагат на наетите от тях лица такъв, а по взаимна договорка или граждански договори изплащат изработеното възнаграждение. Така че когато кандидатствате в банка и ви поискат копие на трудовия договор, то в случая няма как да им представите такъв, защото всъщност нямате.

Много хора със свободни професии като адвокати, финансисти, фризьори, козметици и други също нямат категорично фиксирани месечни доходи, които да са упоменати в договора за трудово правоотношение. Затова, ако тези хора влязат в ролята на кредитоискател и кандидатстват за заем в банка, определено отказът им е гарантиран.

Такъв бърз кредит без трудов договор обаче е в продуктовата гама на фирмите за бързи заеми. При тях основата на кредита по принцип не е някаква колосална сума, която да затрудни хората, които имат някакви месечни постъпления, но пък не са наети на трудов договор. Всъщност, когато кандидатствате за заем и не можете да представите този лист хартия, който по някакъв начин е гаранция за спазването на условията по кредитния договор, като основание за отпускане на желаната сума може да бъде друг доход. Тук влизат пари от рента, наеми, продажба на вещи, автомобил, жилище и всякакви други. Към тези доходи също така могат да се причислят субсидии, социални помощи, пенсии и още много от този род.

Кредитите без трудов договор могат да ни помогнат да излезем от нелепа ситуации, в която по редица причини сме останали без пукната пара. До вчера може да не сте имали финансови затруднения, но ако са ви съкратили и очаквате парично обезщетение след месец или още по-лошо –два, то определено ще се нуждаете от кредит, който да ви помогне да си стъпите на краката. Никой не е застрахован от парични проблеми и финансови трусове. С живителния заем, който ще получите без доказателства, че другия месец ви предстоят постъпления, разрешавате и най-елементарните си битови потребности. Представяте ли си да няма какво да сложите на трапезата за вечеря, хладилникът да е празен, а сметката за ток да виси като въже със затегната примка на врата ви.

Животът ни е достатъчно безпощаден, за да се съгласяваме с ударите, които ни нанася. Затова кредитът може да се превърне в подадения спасителен пояс в дълбоките води на финансова криза. Не мислете за трудовия договор, който така или иначе не ви трябва, защото за дребни суми не се изисква обезпечение, а кандидатствате за заем единствено с лична карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!