Поли Паскова: Чувствам се богата

Поли Паскова наскоро представи с видеоклип “Хубава си, моя горо”, една от 17-те нови песни, които ще намерят място в предстоящия й самостоятелен албум. CD-то ще се появи на музикалния пазар съвсем скоро, а народната певица е убедена, че новите мелодии ще допаднат на любителите на фолклора.

“Знам, че ще имат дълъг живот, защото авторската песен се ражда от душата и сърцето, тя е рожба, тя е част от тебе. Оставяш едно духовно, нематериално наследство. Къщи, коли, всичко си отива, но това остава за поколения наред, затова се чувствам богата с музиката, която правя” – категорична е фолклорната звезда.

Изпълнителката подчертава, че българската народна музика ни е завещана и в нея има голяма сила и голяма магия, защото това е родова памет, информационна банка и е нещо, което ни прави силни.

“Това е нещо, което идва от дедите, от корените ни, и ние сме длъжни, за да не се заличим като народ и като нация, да го пазим и ценим” – казва тя.

Поли Паскова реши да запише свой вариант на една от най-запомнящите се възрожденски песни – “Хубава си, моя горо”. Няма българин, който да не го побият тръпки щом я чуе. Написана в навечерието на Априлското въстание през 1875 година от Любен Каравелов, тя остава и до днес свидетелство за силата на българския дух от това време.

4 коментара към “Поли Паскова: Чувствам се богата”

  • The Royal Butcher каза:

    Некадърнице, като чуя белезникавия ти глас ме побиват тръпки от отвращение.

  • Георги каза:

    Ей престанете да ни занимавате с този травестит!!! Повръща ми се ,като я показвате. Да ходи да го духа на мангалите !!!!

  • Жани каза:

    Престанете да обиждате най- добрата изпълнителка на народни песни Поли Паскова…Проявете малко УВАЖЕНИЕ към нея….Тя има най-хубавите песни в репетоара си….Спрете се най-накрая вече….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!