Поли Паскова представя 16-ия си албум - Signal.bg

Поли Паскова представя 16-ия си албум

Поли Паскова с нов албум – „Изпращам ти ангели“

Поли Паскова представя нов албум – “Изпращам ти ангели”. Той е 16-ти в дискографията на фолклорната звезда и носи името на една от най-емоционалните й нови песни, подарена от авторката Росица Узунова.

Певицата искрено вярва, че както медиците лекуват, така и музиката може да помогне на много хора. Самата тя се е убедила в лечебната сила точно на тази мелодия от реакцията на публиката, когато я изпълнява по време на своите концерти.

Казва, че албумът е много разнообразен и може би е един от най-хубавите в нейната кариера. Работила е с изявени композитори и текстописци, а в записите на мелодиите са използвани много живи инструменти. Включени са мелодии, които са чичово, четворно, македонско, северняшко, йовино хоро. Последното е много рядко срещано и е специален подарък за ценителите.

В “Изпращам ти ангели” Поли Паскова следва линията на автентичното звучене на фолклорните песни. Не са пропуснати и мелодии в стила, който иска да наложи. Включени са и няколко песни с по-шлагерно звучене.

За първи път в този албум е намерила място композиция, на която самата изпълнителка е написала музиката. “Силните жени” е за дамите, които много често трябва да проявяват твърдост и устойчивост в този динамичен свят, но в същото време си остават “нежни цветя” дълбоко в сърцето си.

“Създадох “Изпращам ти ангели” с вярата, че народните песни ще намерят достойно място в националния ефир, защото сега те достигат до зрителите най-вече благодарение на нашата телевизия “Планета Фолк” – казва тя.

Песните от новия албум вече получиха своята премиера на големия концерт-спектакъл “Аз съм, Българийо, твоя дъщеря”, който се проведе на 21 март в зала 1 на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!