„Планета“ представи музикален филм за Христо Косашки

Музикалният филм за Христо Косашки – „Армаган“, направи премиера в YouTube канала PlanetaTV Official. Поводът е 10-годишния му юбилей като изпълнител на “Пайнер”. Певецът признава, че през 2008 година с подписването на договора с музикалната компания сбъдва една голяма своя мечта. В “Армаган” Христо Косашки разкрива и един малко известен факт, а именно кой негов известен колега му помага.

“Това беше Веселин Маринов, на когото много благодаря. В “Пайнер” се договорихме да направя песни за цял албум и ако ги одобрят, да подпишем договор и да издадат албума. Така и стана. Аз не очаквах, че ще получа толкова положителна оценка от моите бъдещи продуценти. Нещата се задвижиха, аз бях щастлив и първият ми самостоятелен фолклорен албум “С песните на Христо Косашки” стана факт” – разказва певецът.

Много от почитателите на българския фолклор свързват Христо Косашки с легендарния народен певец Борис Машалов, но самият той не се счита за негов приемник.

“Започнах да се явявам в ефир с неговите емблематични песни “Заблеяло ми агънце”, “Вино пият 50 юнака”, “Дзън, дзън, Ганке ле”, “Мятало Ленче ябълка” и явно хората ме припознаха по този начин, макар че гласовете ни са много различни. На по-късен етап подбрах песни на Борис Машалов, които не са толкова популярни и ги записах за фонда на Българското национално радио и там те до ден днешен се излъчват в мое изпълнение” – обяснява той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!