Пламен Димитров от „Плам“ за общото начало с Яница

Оркестър “Плам“ с ръководител Пламен Димитров подготвят новия си музикален албум.

“През 2020 година планираме да излезе и петият ни албум с наша авторска музика. Феновете ни го очакват. Ще бъдат включени 12 песни. Всички те си имат своите видеоклипове и се излъчват се в ефира на “Планета Фолк“. Изпълняваме ги и на живо, и се радват на успех сред публиката“ – споделя музикантът пред Планета ТВ.

През месец януари в ефира на телевизия “Планета Фолк“ премиера направиха видеоклипове на 4 нови песни, които формацията реализира в края на 2019-а край язовир “Копринка“.

“Това съчетахме с наши ангажименти там и с факта, че част от колегите, с които работим, са от Казанлък и Стара Загора.Новите песни са авторски. Това са “Неверно либе“, “Спомени за село“ , “Момък недодялан“ и “Дано, Дано“- разказва Димитров.

В годината на 30-ия юбилей на “Пайнер“, той си припомня за началото на съвместната работа с най-голямата музикална компания у нас.

“Искам да споделя, че моята първа изява с тази компания е през 1994 година на фестивала “Тракия фолк“, който се проведе в Димитровград. Много оркестри, много народни изпълнители участваха. Тогава бях студент. Бяхме с оркестър “Академикус“ и великата Недялка Керанова, а изявите ни продължиха и на втория и третия фестивал, където Яница представи моя авторска песен. Аз получих награда за музика, а Яница подписа договор с музикална компания “Пайнер“ – спомня си известният акордеонист.

Благодарен е за доверието, което са му гласували неговите продуценти.

“Работата с “Пайнер“ ни е донесла и израстване, и много популярност. Доста от нашите песни се наложиха. Пеят се, търсят ги хората. Има едно взаимодействие, което е благодарение на екипа, на телевизията, на оркестрите и на изпълнителите. Много съм радостен и щастлив, че това взаимодействие се осъществява в днешно време и нашата народна музика се разпространява не само в България, но и по целия свят“- откровен е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!