Пепи Христозова с вълнуващ празник

Фолклорната певица Пепи Христозова празнува имен ден на 14 октомври, когато Българската православна църква почита паметта на преподобна Петка – Параскева Търновска. В народния календар Петковден отбелязва края на топлото време и настъпването на зимата. Св. Петка се почита като закрилница на дома и семейството, и покровителка на плодовитостта и раждаемостта. С Петковден се свързват последната есенна сеитба и прибирането на реколтата. Именици са всички, носещи името на Света Петка Параскева

В семейството на Пепи Христозова всички се отнасят с особена почит към Св. Петка и вярват в нейната закрила, както за хората, носещи името й, така и за всички християни.

На този ден поздравите за Пепи Христозова са многобройни и от сърце, а хубавата музика през целия ден ще прави празника на изпълнителката още по-вълнуващ.

Защото както сама призна навръх Световния ден на музиката: “Музиката е моя живот! Музиката е моята професия!Музиката е моя път! Благодарение на това “ЧУДО” се срещам и се запознавам с добри и стойностни хора! Благодарение на това “ЧУДО” посещавам красотите на света! Благодарение на това “ЧУДО” аз съм с Вас, всички Вие, които оценявате моя труд, старание и творчество!“

В създаването на хубава фолклорна музика, с която да стопли сърцата на българите, където й да се намират по света, Пепи влага цялата си душа.

Пепи Христозова за най-важното в живота си

Нейно вдъхновение са нашите традиции и култура, както приказно красивите места, които освен, че посещава за да се зареди с много нови сили и енергия, Пепи Христозова обича и да снима.

Още в събота почитателите на звездата на телевизия “Планета Фолк“ могат да я аплодират на живо в Механа “Тухлата“ в Димитровград и да си подарят незабравими емоции с българския фолклор.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!