Пепи Христозова възроди емблематична песен

Пепи Христозова представи в официалния канал Planeta Folk Official в YouTube и в ефира на телевизия “Планета Фолк” новата си песен “Два орла се бият”.

Мелодията е от Пиринската фолклорна област, а певицата я знае от ученическите си години в Широка лъка. “Два орла се бият” е не само нейна любима мелодия, но и на всички почитатели на пиринските песни и именно затова е решила да я запише и да й вдъхне нов живот.

Музиката и текстът са народни, а новият аранжимент е направен от Станислав Емилов. “Два орла се бият” е част от новата фолклорна програма, която изпълнителката засне това лято с екипа на режисьора Радослав Георгиев.

Тя включва пет песни, а самобитната атмосфера на Жеравна и Котел се превръща в естествен декор на продукцията. Във видеоклиповете специално участие има танцова школа “Тодорови”, самодейци от нейния роден град Белозем.

Три от песните са авторски на Пепи Христозова /текст и музика/, а аранжиментите са на Ангел Малаков и Иво Моллов – Гуги.

В новата програма е намерила място и една китка от 2002 година, записана с оркестър “Фолк палитра”. Пепи Христозова не пропуска да благодари за страхотните носии, изработени специално за снимките от Кина Бозова, както и за своята визия на Борислав Соколов – Бони и Боряна Драгиева /грим/, както и на Розалина и Неди /коса/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!