Панайот Панайотов: Лили Иванова все още не може да осъзнае какво притежава

Панайот Панайотов скоро не е издавал нови песни и споделя, че прави сингли предимно за музикални конкурси.

„Действително не съм правил нови песни, единствено за бургаския конкурс всяка година правя по една песен. Ние ги записваме за фестивала, те се състезават там, но като мине конкурсът, песните загасват – няма ги. С маестро Димитър Караминков сега подготвяме няколко песни и предстои да участваме в Бургас, на новия конкурс в Пловдив – „Лирата на Орфей“, или на „Златният Орфей, който се възобновява. Изобщо има някакво раздвижване в попмузиката през юли и август и се подготвям с новите песни. Смятам да променя статуквото, защото съм непримирим, за мен изкуството няма възраст – така че не ме питай докога ще пея и не ти ли омръзна вече да пееш, аз ти го подсказвам. Музиката няма възраст, шлагерът няма възраст!“ – казва той в интервю за „Труд“.

По повод предстоящия му творчески юбилей – 40 години на сцената, легендарният изпълнител със съжаление признава, че няма да прави концерт.

„За съжаление няма да има концерт, но да оставим баналната проза, да се върнем на поезията. Дали ще правя концерт или не – не ми е толкова важно, въпросът е да върви напред шоубизнесът, да правя песни и да не ме забравят хората. Ето сега, на 24 май, с Петя Буюклиева имахме концерт в Сунгурларе – по повод националния празник. Пяхме за хората от града, много хубав концерт направихме и стана страхотен купон. Хората са изненадани, че ние ги уважихме и пяхме в техния малък град, както се изразиха – те нямат самочувствие, но точно това е моята аудитория. Моята аудитория са най-обикновените хора, без самочувствие, нормалните българи. Тези хора са моите любимци, моите песни са адресирани за тях. С какво са по-лоши от другите хора – с нищо. Вдъхновява ме любовта на хората“ – обяснява певецът.

Панайот Панайотов казва и кои според него да изпълнителите на десетилетието. „Според мен все още никой не може да измести Жоро Христов, Васко Найденов и Данчо Караджов – той ми е любимец. А при жените – певица на последните 10 години може да бъде Тони Димитрова, може да бъде също така Петя Буюклиева или Роси Кирилова. Това е моят избор!“ – подчертава той, а за Лили Иванова казва:

„Тя е в друга категория. Тя просто си е Лили Иванова, аз нея не я слагам в период от време – тя си е по принцип. Като казвам по принцип – това е Лили, тя е извън класациите. Все едно Елтън Джон да е в класация, а за нашите нещастни граници говорим за Лили Иванова. Е, хубаво щеше да бъде, ако тя го беше осъзнала това нещо. Лили все още не може да осъзнае какво притежава, за съжаление. Има някои певци, които не можеш да ги сложиш в класации. Били Джоуел, Дейвид Ковърдейл, Фреди Меркюри, Ян Гилън – това са хора, които не се поместват в класации. За Том Джоунс да не говорим, защото трябва да стана прав, когато го споменавам. Той е властелинът на планетата за мен, аз имам доста песни от неговия репертоар в моя, но аз ги изпълнявам така, както ми е дадено на мен с моите възможности, а те са много по-ограничени“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!