„Пайнер“ с позиция по повод епидемиологичната обстановка

Музикална компания „Пайнер“ и телевизия „Планета“ излязоха с обща позиция по повод с усложнената обстановка с пандемията от ковид 19.

Публикуваме дословно изразеното становище относно евентуалните строги рестрикции в развлекателния бранш:

„Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в България и увеличените регистрирани случаи на Covid-19 в страната, бихме искали да изкажем позиция, че налагането на по-строги рестрикции, като ограничаване на работното време или пълното затваряне на заведенията и развлекателните обекти на територията на Р. България, не е наложително.

Фактите сочат, че тези обекти не са огнища на разпространението на новия вирус, защото в момента в нито едно от тях няма регистрирано такова. Отминалият летен сезон категорично показва, че можем да работим и се справяме успешно в условията на коронавирус. Основание за това са личната отговорност и дисциплина на собствениците и служителите им, както и инвестициите, направени в посока оборудване, спазване на мерките за дезинфекция и социалната дистанция. По този начин се гарантира здравето на всички посетители и ограничаването на коронавирусната инфекция.

Вярваме, че информирането на обществото за потенциалните рискове и опасности, дисциплината, дезинфекцията, дистанцията и контролът за тяхното спазване са в основата на правилния подход към справяне с коронакризата в настоящия момент. Всички допълнителни ограничения и рестрикции, относно работата на заведенията и развлекателните обекти в България, биха довели до сериозни икономически последици.

Голяма част от българското население е заето в този сектор и доходите му зависят от неговото функциониране. Затова призоваваме и апелираме за мерки, съобразени, както със здравето на населението, така и с неговото социално-икономическо състояние. Уверени сме, че всички ние осъзнаваме сериозността на ситуацията и всеки от нас ще положи необходимите усилия за справяне с новата вълна на Covid-19″.

Реклама

5 коментара към “„Пайнер“ с позиция по повод епидемиологичната обстановка”

 • Обективен каза:

  Пълми глупости …аз и двама др приятели се заразихме точно в дискотека

 • кой каза:

  А Галена, Десислава и другите които бяха болни, къде се заразиха?
  Да не би на полето 😁😁 Баш от дискотеките тръгва всичко

  • Ан Ов каза:

   Пускайте песента на drago9- и без това е единственият останал фен на Ивана

 • Истината каза:

  Ех тези пусти пари.. Говори се за 15 дни спиране на нощните заведения и „медицинските“ специалисти от Пайнер проговориха. Не се нагушихте. Ама като правите голямо изкуство за нощните кръчми и само от кючеци печелите – нормално е. Жалки сте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!