Оцко: В попфолка има свръхпродукция

Няколко години македонският хитмейкър Оцко правеше попфоолк песни ексклузивно за изпълнителите на Ара Мюзик. Заради десетките хитови песни за Алисия, Емануела, Ивена, Джина Стоева, Таня Боева, Румина, Крум, Джордан,Ангел, DJ Дамян, името на композитора успя да се наложи сред родните попфолк звезди от всички музикални компании и доста от тях в последно време се насочиха към неговото творчество.

„От края на 2011-та започнах да работя и с „Диапазон„, и с „Пайнер„. Вече работя за едни от най-утвърдените имена, чиито песни и видеоклипове ще започнат да излизат скоро. Нещата се получават много добре“ – споделя Оцко в интервю за Signal.bg.

Още през лятото на 2011-та песента „Докрай“, която е негова композиция, донесе голям успех на Андреа и парчето се нареди сред актуалните фолк хитове. За новия си албум Галена също изпя песен по музика на Оцко /“След раздялата“/ и спечели овациите на феновете. 

„Аз много се радвам, че това се случва така. Първата песен, която направихме с  Андреа, остави много хубаво впечатление, същото беше и с първата моя песен за Галена. Виждам това и по вашата вашата класация /б.а. „50-те най…“/, която е най-реална и няма човек, който да не я следи. Радвам се на успеха на песните ми за Галена и за Андреа“ – казва топ композиторът.

Оцко разкрива, че в най-скоро време предстоят премиерите на няколко негови песни, които вече са част от новия репертоар на водещи фолк изпълнители, а други пък тепърва предстои да бъдат записани.

„Ето сега излезе песен и на Мария, новата на Андреа, а в скоро време и други. Но все пак, не е моя работа предварително да казвам за проектите на изпълнителите, с които работя, защото аз само правя музиката, аранжимента и записваме заедно. Във всеки случай, има готови още няколко нови проекта, сред които и на Емилия. С нея вече няколко песни подготвяме. И наистина много, много хубави песни съм й направил, които в скоро време трябва и да клипира една по една. Надявям се, че и при нея ще се получи много добре“ – разказва хитмейкъра, който е убеден, че:

„Композиторът трябва да има и цел при работа по бъдещите си проекти. Трябва да има едно разбиране с изпълнителя – да сме на една вълна, за да правим нещо, което ще е качествено, хубаво, а не само да трупаме…В последно време и в попфолка има свръхпродукция. Затова, ако трябва, нека да се прави и по-малко продукция, но да е качествена“ – на мнение е Оцко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!