Нов дует от младите звезди на „Пайнер“ Калина и Невена

Калина и Невена зарадваха своите почитатели в разгара на лятото с най-новото попълнение в своя репертоар – “Тракийска китка”. Тя включва песните “Мама на Стоян думаше” и “Я излез, излез, моме Калино”, една от най-обичаните тракийски мелодии на легендарния Конушенски народен оркестър.

Певиците споделят, че от много време са обмисляли идеята да запишат подобна хороводна китка, която е подходяща за събори, сватби и тържества.

Фолклорният дует е изключително благодарен на Благой Манчев, който веднага им е дал своето разрешение да запишат песента и дори се е зарадвал на проявения интерес.

“Я излез, излез, моме Калино” е включена в албум на Конушенската група от 1995 година, но все още продължава да звучи по празници на села и градове. Калина и Невена неведнъж са казвали, че за тях е истинска гордост да изпълняват българска народна музика, защото успяват да съхраняват стари мелодии, като им вдъхват нов живот.

Въпреки че са традиционалистки, пловдивчанките залагат на модерни стилизирани облекла с фолклорни мотиви в своите видеоклипове. Аранжиментът на “Тракийска китка” е на Димитър Милев, а режисьор на лентата е Петьо Картулев. Оригиналните хореографии във видеото са на танцова формация “Балканджии”.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!