Ново предаване стартира на живо по Фен ТВ

„Гласът на Родопите“ стартира в ефира на Фен ТВ и Фен Фолк ТВ. Предаването е за бита и културата на този етнографски регион. Ценителите на родопския фолклор ще могат да гледат изданията на живо всяка неделя от 18:00 до 20:00 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ и от 18:00 до 19:00 ч. по Фен ТВ, както и в официалните facebook страница и YouTube канал на Фен Фолк ТВ.

Водещ на предаването е известният фолклорен певец Хамид Имамски, който е виден представител на родопския край. За него родопската песен има специално място в сърцето, а любовта му към родния край стои над всичко.

 

Чрез „Гласът на Родопите“ зрителите ще могат да обогатяват познанията си за този красив край на България и да споделят любовта си към него, заедно с водещия и гостите. Има няколко рубрики, които разкриват различни аспекти от бита и култура.

Проф. Венцислав Димов – виден фолклорист, ще разкаже историята на този край. „Хайде на Шанлика” е рубриката, в която зрителите ще могат да се свържат на живо със студиото и да разговарят с водещия и госта. В тази част ще се изпълняват традиционни родопски песни и танци.

В „Песни от корените” зрителите ще могат да се запознаят с автентични родопски песни, както и тяхната история.

Специален гост на предаването всяка седмица ще бъде популярно лице, свързано с музиката и традициите на Родопите. Тази седмица това е Евелина Станчева – обичано име от родопския изворен фолклор.

Гласът на Родопите стартира в неделя, 21 март, в 18.00 ч.

Реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!