Нина Николина и „Магическите гласове“ възкресяват традиции

Нина Николина, която в продължение на години издирва и интерпретира български народни песни, представя новия спектакъл „Традиции“ на „Магическите гласове“.

Новият документален концерт – спектакъл се занимава с историята на българската песен и различните й интерпретации през годините. Премиерата на спектакъла е на 29 септември в Летния театър на Културен център „Флора“, Бургас.

„За мен е голямо предизвикателство да намирам и изпълнявам стари български песни, да търся начини заедно с изключителни певици като Таня Първанова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева да направим тези песни познати и слушани от новите поколения българи. Спектакълът разкрива как през годините се променя българската песен“ – споделя певицата, която е ръководител, музикален продуцент и диригент на „Магическите гласове“.

В спектакъла звучат по нов начин, автентични народни с акапелни изпълнения на „Излел е Дельо хайдутин”, „ Седнало е Джоре“, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „ Полегнала е Тодора “ , „Мори айда, айда“, „ Вечеряй Радо“ и други , както и не токова известни двугласи и тригласи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!