Николай Славеев: Изпълнителите са много, трябва да си различен

“Аз не виждам вече песен, която да не е изпята“ – казва изпълнителят

Николай Славеев близо две години не е предлагал нов албум, защото за него един такъв проект трябва да има времето да се възприеме от слушателя.

“Затова този път направих нещо по-различно и издадох само пет песни. Защото когато поднесеш на хората един албум от 12-15 песни, много трудно се консумират. Когато са по-малко на брой, песните се правят по-внимателно. В днешно време стана голяма конкуренцията и всеки се старае да направи нещо ново и интересно. Така, както и аз направих в тези пет песни. Да се надявам, че пак съм уцелил десетката. Аз не се оплаквам откъм работа. Виждам, че народът не спира да се забавлява“ – казва певецът в “Автограф“.

По думите му, албум с пет песни е оправдан, защото всичко вече става много скъпо. Отделя се повече внимание на детайлите – на самата музика, на самите аранжименти. Подбират се точните песни. Повече се изпипват нещата, за да са интересни.

“Аз не виждам вече песен, която да не е изпята. И тъй като ние сме от по-старата генерация, дори аз съм първият фолклорен изпълнител на музикална компания “Пайнер“ още преди 22 години. Ние сме един пример, на който трябва да подражава младото поколение, което идва след нас. В днешно време излизат много големи таланти от България. Трябва да направиш нещо да си различен, защото станаха много изпълнители. Трябва вече да се мисли по съвсем друг начин. Затова новият албум не го направих целия наведнъж“ – обяснява той.

Радва се, че това, което прави, е интересно не само за публиката в България, но и за хората от чуждите страни. Телевизиите с марката “Планета“ се простират по цял свят и по този начин красивите песни и тоалети, красивата природа достига до различни кътчета по света.

“Привличаме туристи. Сега ги осъзнавам тези неща. За съжаление не можем да върнем българите, които са избягали от Родината. Не знам какво ще стане с тази държава. Аз се замислям и за моите деца. Възпитавам ги да намерят образованието си и ги карам да се интересуват все повече и повече кое ще бъде полезно за тях и занапред. Защото ние живяхме един живот, който няма нищо общо със сегашния. Те израснаха с компютрите и телефоните, те са в някакъв виртуален свят. Ние не се прибирахме в къщи, защото излизахме да играем навън до тъмно. Имахме и друго възпитание, уважавахме учителите си, имаше дисциплина в клас. Затова аз казвам на моите деца: “Намерете си вие начина, по който искате да живеете.“ Аз съм до тях и винаги ще ги подкрепям. Да се надявам, че ще си поемат правилния път. На мен ми се иска и двамата да завършат по едно хубаво образование в България и да са при мен. За мен България е всичко“.

Николай Славеев споделя пред водещата Галя Димитрова, че още преди 20 години, когато за първи път е отишъл в Америка, е имал възможност да остане там и да не се върне. Но не го е направил.

“Дано да има хубаво бъдеще България, дано. Малко съм отчаян от положението в страната… Но мисля, че с музиката, която я правим и ако всеки дава частица любов от себе си, всичко ще бъде прекрасно. Дано да им е интересен светът и да е хубав животът на младите оттук нататък. Но ако може някакъв начин да се намери в тази красива държава, с този невероятен фолклор, с хилядолетната ни история, да се върне това поколение, което е извън България. Това ще е най-добрият вариант“, казва още изпълнителят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено!